Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin KYK Kız Yurdu'nda c*nsel saldırı iddiası! Vali açıklama yaptı

Mersin KYK Kız Yurdu'nda c*nsel saldırı iddiası! Vali açıklama yaptı

Mersin'de KYK Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip c*nsel saldırıya uğradığı iddia edildi. Mersin Valisi konuyla açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin KYK Kız Yurdu'nda c*nsel saldırı iddiası! Vali açıklama yaptı
KAYNAK: İHA

Mersin'de dün akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nun yakınlarında, iki kız öğrenciye yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek tarafından rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar yapıldığı iddia edildi. İhbarın ardından emniyet birimleri ve yurt görevlileri hızlı bir şekilde harekete geçerek olay yerine ulaştı. Yapılan görüşmeler sonucunda, öğrenciler herhangi bir mağduriyet ya da şikayet bildiriminde bulunmadı.

Sosyal Medya İddiaları asılsız çıktı

Sosyal medya paylaşımlarında yer alan "bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip c*nsel saldırıya uğradığı" şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğu tespit edildi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bu tür yanıltıcı bilgileri yayan sosyal medya hesapları hakkında Türk Ceza Kanunu 217/A maddesi kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını ve yasal işlemlerin sürdüğünü belirtti.

Öğrenci Güvenliği İçin Alınan Önlemler açıklandı

Pehlivan, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda barınan öğrencilerin güvenliğinin öncelikli olduğunu ve bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Pehlivan, öğrencilerin ve halkın huzurunu bozacak asılsız bilgilere karşı dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Açıklamaya, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur - Antalya karayolunda feci kaza: 5 kişi yaralandı

Burdur - Antalya karayolunda feci kaza: 5 kişi yaralandı