Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Osmaniye yer fıstığını gökyüzünde tanıttı! Yamaç paraşütünde fıstık keyfi

Osmaniye yer fıstığını gökyüzünde tanıttı! Yamaç paraşütünde fıstık keyfi

Bir Osmaniyeli Fethiye Ölüdeniz'de yamaç paraşütüyle uçarken Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Osmaniye yer fıstığını tanıttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Osmaniye yer fıstığını gökyüzünde tanıttı! Yamaç paraşütünde fıstık keyfi
KAYNAK: İHA

Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, tatil için gittiği Fethiye Ölüdeniz'de yamaç paraşütüyle uçma hayalini gerçekleştirirken, aynı zamanda Osmaniye yer fıstığının tanıtımını yaptı. Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan bu yerel ürünü gökyüzünde tanıtan Çenet, paraşüt pilotuna da yer fıstığı ikram etti. Osmaniye yer fıstığının Avrupa Birliği tescilini tüm Türkiye'ye duyurmak için böyle bir etkinlik gerçekleştiren Çenet, bu anı büyük bir heyecan ve mutlulukla yaşadığını belirtti.

'Osmaniye Yer Fıstığı Coğrafi İşareti Avrupa'da Tescil Edildi'

Gökyüzünde yer fıstığı yerken enerji kazandığını belirten Çenet, Osmaniye yer fıstığının Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret tescili almasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu tescil sayesinde bölge insanının ve çiftçilerin emeğinin korunduğunu ifade eden Çenet, Osmaniye yer fıstığının uluslararası alanda tanıtımının büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Coğrafi İşaretli Ürünler Dünya Pazarında Önemli Bir Yer Tutuyor

Türkiye'de bin 565 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu ve bunlardan sadece 24'ünün Avrupa Birliği'nde tescil edildiğini belirten Çenet, Osmaniye yer fıstığının bu prestijli listede yer almasının önemine dikkat çekti.

Coğrafi işaretli ürünlerin dünya genelinde 200 milyar dolarlık, Avrupa'da ise 75 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu ifade eden Çenet, Osmaniye yer fıstığının bu büyük pazarda yer almasının hem ekonomik hem de kültürel değer taşıdığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankırı Ilgaz'daki Orman Yangınının Ardından Tahribat Havadan Görüntülendi

Çankırı Ilgaz'daki Orman Yangınının Ardından Tahribat Havadan Görüntülendi