Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Nesli tükenmekte olan Akdeniz foku Hatay'da görüntülendi

Nesli tükenmekte olan Akdeniz foku Hatay'da görüntülendi

Hatay’ın İskenderun Körfezi'nde, nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku, bir balıkçı tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Soyu kritik tehlikede olan Akdeniz foku, Hatay'ın İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi açıklarında, karaya yakın bir noktada vatandaşların kameralarına yakalandı. Bir süre kıyıya yakın bir bölgede gözlemlenen fok, kısa süre sonra gözden kayboldu. Balık tutmak için kıyıda bulunan Serkan Kayış, fokun su yüzeyine çıkmasıyla o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Serkan Kayış: "Akdeniz fokunu görmek büyük bir şanstı"

40 yaşındaki Serkan Kayış, bu nadir anı kaydedebilmenin mutluluğunu dile getirerek, "Balık tutmak benim en büyük hobilerimden biri. O gün arkadaşlarla deniz kenarında balık tutarken, büyük bir şeyin oltamın peşinden geldiğini gördüm. Sonra bir anda yanımıza gelen Akdeniz foku kafasını su yüzeyine çıkarttı ve birkaç dakika bize baktıktan sonra çekip gitti. Çok şaşırdım ve ardından sevindim. Nesli tükenmekte olan bir hayvanı görmek büyük bir şans, hemen telefonu çıkartıp kayda aldım," dedi.

Akdeniz Foku Nadir Görülen Bir Tür

Akdeniz foku, dünyada sayıları oldukça azalan ve nesli tehlike altında olan bir tür. Bu nadir hayvan, Akdeniz'in çeşitli bölgelerinde çok az sayıda gözlemleniyor. İskenderun Körfezi'nde görüntülenen bu fok, bölgedeki deniz canlıları çeşitliliğinin korunmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milas-Bodrum Havalimanı 9 ayda rekor yolcuya ulaştı

Milas-Bodrum Havalimanı 9 ayda rekor yolcuya ulaştı