Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel İskenderun'da 14 kişinin canını alan MCG Towers davası görüldü

İskenderun'da 14 kişinin canını alan MCG Towers davası görüldü

Hatay İskenderun'da asron felaketi sırasında 14 kişinin hayatını kaybettiği 17 katlı MCG Towers'ın yıkılmasıyla ilgili davada, 13 sanık tutuksuz yargılanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İskenderun'da 14 kişinin canını alan MCG Towers davası görüldü
KAYNAK: İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat 2023 depreminde 14 kişinin ölümüne neden olan MCG Towers'ın yıkımıyla ilgili dava, İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, proje mühendisi Yıldıray Ş., şantiye şefi Şule Ö., yapı denetim şirketi yetkilisi Sakin K., statik proje mühendisi Mehmet Y., ustabaşı Abdülhamit B., jeoloji mühendisi Mehmet İ., mimar Hatice S., proje mimarı Meltem Y. ile avukatlar ve müştekiler katıldı. Ayrıca, başka suçtan cezaevinde bulunan müteahhit Mehmet Coşkun G. ile tutuksuz sanık yapı denetim görevlisi Hikmet N., duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanarak savunmalarını yaptı.

Müteahhit Suçu Varsa Çekmeye Hazır Olduğunu Söyledi

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan müteahhit Mehmet Coşkun G., eğer bir suçu varsa bunun cezasını çekmeye hazır olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı, ancak mahkeme heyeti sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Bilirkişi Raporu Krizi

Duruşma öncesinde yıkılan binada yakınlarını kaybedenler ve avukatları adliye önünde açıklama yaparak bilirkişi raporunun eksikliğine dikkat çekti. Açıklamada, “İkinci dava duruşmasında mahkeme işçi raporu için hazırlıklı olmalarını söyledi. Aradan beş ay geçti, bilirkişi olarak atanan kişi duruşmaya bir hafta kala 'bu işten anlamam' diyerek çekildi. Bu nedenle rapor hâlâ ortada yok ve bundan sonraki duruşmada raporun olup olmayacağı da belirsiz” ifadelerine yer verildi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nikaha 1 hafta kala aracında uy*şturucu ile yakalandı

Nikaha 1 hafta kala aracında uy*şturucu ile yakalandı