Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da tarımsal üretim destek ve teşvikleri açıklandı

Muğla'da tarımsal üretim destek ve teşvikleri açıklandı

Muğla'da tarımsal geleceği şekillendirecek adımların ele alındığı Tarımsal Üretim Planlaması Bilgilendirme toplantısında, üreticilere yeni destek ve teşvikleri açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da tarımsal üretim destek ve teşvikleri açıklandı
KAYNAK: İHA

Muğla’da, "Tarımsal Üretim Planlaması Bilgilendirme" toplantılarının ilki, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın ve Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak gibi önemli isimler katıldı.

Tarımsal Üretim Planlamasında Devrim Niteliğinde Adım

Toplantının açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Tarımsal Üretim Planlaması'nın Türkiye’nin tarımsal geleceğini şekillendirecek devrim niteliğinde bir adım olduğunu vurguladı. Yeni tarımsal desteklemelerle hem üreticilerin hem de tüketicilerin korunacağını belirten Saylak, bu desteklerin verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Muğla'daki Üreticilere Yeni Destek Müjdeleri

Toplantıda, özellikle Muğla'da faaliyet gösteren ari işletmeler, arıcılar, genç ve kadın üreticilere yönelik ek desteklerin müjdesi verildi. Barış Saylak, yeni düzenlemelerle birlikte üreticilerin çatı örgütlerle güç birliği yapmaları durumunda daha fazla destek alacaklarını belirtti. Özellikle gezginci arıcılara yönelik önemli desteklerin geldiğini ifade eden Saylak, 100 kovanı olan bir üreticinin genç veya kadın olması durumunda alacağı desteğin 19 bin TL'ye çıkacağını açıkladı. Ayrıca, Milas Süt Birliği ve Alabalık Birliği üyelerine de çarpı iki oranında destek verileceği duyuruldu.

Hayvancılık ve Bitkisel Üretim Destekleri

Toplantıda, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın ve Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, hayvancılık ve bitkisel üretim destekleme modelleri hakkında ayrıntılı sunumlar yaptı. Yeni dönemde hayata geçirilecek projeler ve desteklemeler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Başarılı Üreticilere Ödül

Toplantı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Birinci Derece Tarımsal Örgüt” belgesi almaya hak kazanan Muğla’daki üç üretici birliğinin başkanlarına plaket takdim edildi. Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, MAYBİR Başkanı Veli Türk ve Muğla İli Alabalık Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hüseyin Yıldırım, sektöre yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendirildi.

Muğla'nın Tarımsal Potansiyeli Artacak

Toplantı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şube müdürlerinin üretim planlamasına dair yaptıkları sunumlar ve ardından gerçekleşen soru-cevap oturumuyla sona erdi. Yeni tarımsal desteklemeler ve üretim planlamasının, Muğla’nın tarımsal potansiyelini daha da ileriye taşıması bekleniyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cesare Casadei’nin Chelsea'den Ayrılma İhtimali Artıyor!

Cesare Casadei’nin Chelsea'den Ayrılma İhtimali Artıyor!