Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'i kadınlar güçlendiriyor! Belediyede kadın istihdamı artırıldı

Mersin'i kadınlar güçlendiriyor! Belediyede kadın istihdamı artırıldı

Mersin'de Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamına yönelik politikaları, kadınları kentin iş hayatında güçlendirdi. İşte detaylar...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'i kadınlar güçlendiriyor! Belediyede kadın istihdamı artırıldı
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadın istihdamını önceleyen politikaları sayesinde birçok alanda kadın çalışanlara iş imkânı sunuyor. Daire başkanlarından temizlik personeline, zabıta memurlarından itfaiyecilere kadar her alanda varlık gösteren kadınlar, azimleri ve iş disiplinleriyle başarıya imza atıyor. Belediye bünyesindeki binlerce kadın çalışan, Mersin’e hizmet etmeye devam ederken, cinsiyetleriyle değil, işleriyle öne çıkıyor.

“Kadının Gücünün Fark Edilmesi Takdire Şayan”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, 4,5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kadına öncelik tanınması, kadının gücünün fark edilip kadınla beraber yol yürüme isteği ve gayreti takdire şayan. Biz, Büyükşehir’de kadın, erkek tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte güzel başarılara imza atıyoruz. Mersin, kadınların üretkenliği ve çalışkanlığıyla daha da güzelleşiyor” dedi.

“Cinsiyetimle Değil, Mesleğimle Değer Görüyorum”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Şube Müdürlüğünde kaptan olarak görev yapan Pelin Teymur, belediyede her birimde kadın istihdamını görmenin kendisine güç verdiğini ifade etti. Teymur, “Toplumda cinsiyetle alakalı ciddi baskılar var. Ancak ben belediyede cinsiyetimle değil; kimliğimle, mesleğimle, unvanımla ve işgücümle değer görüyorum. Hiçbir şekilde cinsiyet ayrımını hissetmiyorum” dedi.

“Kadınlar Olarak Söz Sahibiyiz”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığında muhabir olarak görev yapan Seda Özdemir, belediyede kadınların her alanda söz sahibi olduğunu belirtti. Özdemir, “Büyükşehir çatısı altında, yönetim kadrosundan en alt kademeye kadar kadınlar olarak biz varız ve bu bizim açımızdan büyük bir gurur kaynağı. Bizlere bu olanağı sağlayan Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kadın İsterse, Yapamayacağı Hiçbir Şey Yok”

Ulaşım Dairesi Başkanlığında otobüs şoförü olarak çalışan Sultan Yüksel, Başkan Seçer’in istihdam politikalarında kadınlara öncelik verdiğini vurgulayarak, “Başkanımıza, kadınlara öncelik verdiği ve onların ekonomik anlamda özgürleşmesinin yolunu açtığı için teşekkür etmek istiyorum. Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ben de buna inandım ve yapabileceğimden emindim. 2019 yılında başvurdum ve kadınlara öncelik verildiği için işe alındım” dedi.

“Her Yerde Kadın Çalışan Olması Mutlu Ediyor”

Zabıta Dairesi Başkanlığında görev yapan Songül Çetin, sahada erkeklerle aynı şartlarda çalıştıklarını ve bu durumdan gurur duyduklarını ifade etti. Çetin, “Başkanımız Vahap Seçer’in kadınlara verdiği değer tartışılmaz. Mesleğim dolayısıyla sürekli sahada olduğum için her yerde kadın çalışan görmek bizleri mutlu ediyor. Başkanımızla çalışmak onur ve gurur verici. Memnuniyetle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Kadın İtfaiyeci Olmak Gurur Verici”

İtfaiye Dairesi Başkanlığında görev yapan Elif Beyza Ehliz, kadın itfaiyeci olmanın kendisi için tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi. Ehliz, “Kadın itfaiyeci olmak çok güzel bir duygu. Alışılagelmiş bir şey olmadığı için dışarıda çok güzel tepkiler alıyoruz. İnsanlara, hayvanlara, bütün canlılara yardımcı olmak çok kıymetli. Kadın erkek fark etmeksizin, herkesin yanında olduğumuzu göstermek benim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Kadın İstihdamı Mersin’i Güzelleştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın çalışanların sayısını artırarak kadın istihdamını desteklemeye devam ediyor. Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde hayata geçirilen bu politikalar, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlarken, Mersin’e de büyük katkı sağlıyor. Kadınların azmi ve kararlılığıyla her alanda kendini gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin herkesin eşit şartlarda çalıştığı bir kurum olma yolunda ilerliyor.

Başkan Seçer’den Kadınlara Destek

Başkan Vahap Seçer, kadın istihdamını artırmak ve kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor. Kadınların ekonomiye ve topluma katkısını artırmayı hedefleyen bu projeler, Mersin’in kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Başkan Seçer, “Kadınlar güçlü olursa, toplum güçlü olur” anlayışıyla hareket ederek, kadınların her alanda varlık göstermesi için desteklerini sürdürüyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EasyJet Uçağı Tahliye Edildi: Duman Sebebiyle Yolcular Panikledi

EasyJet Uçağı Tahliye Edildi: Duman Sebebiyle Yolcular Panikledi