Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, yarın başlıyor. Festivalde, yerli ve yabancı birçok sanatçı Adana’da bir araya gelecek.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor
KAYNAK: İHA

Adana’nın prestijli sinema etkinliği olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, yarın başlıyor. 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, yerli ve yabancı birçok sanatçı Adana’da bir araya gelecek. 1969 yılında ilki gerçekleştirilen ve zaman zaman ekonomik krizler, darbe girişimleri ve depremler nedeniyle ara verilen festival, bu yıl sinemaseverleri bir kez daha ağırlamaya hazırlanıyor. Sanatseverleri birçok etkinlik ve film gösterimiyle buluşturacak olan festivalde, usta sanatçılara da ödüller takdim edilecek.

Orhan Kemal Emek Ödülleri Üç Değerli İsme Verilecek

Bu yıl festival kapsamında verilecek Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinema dünyasında önemli katkılarda bulunmuş üç değerli isme takdim edilecek. Yönetmen, genel koordinatör, yönetmen yardımcısı, senarist, görüntü yönetmeni ve oyuncu yönetmeni olarak uzun yıllar sinemaya emek vermiş Muzaffer Hiçdurmaz, sinema ve tiyatro oyuncusu Güler Ökten ve oyuncu, tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper, bu prestijli ödüllerin sahibi olacak. Festival Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Orhan Kemal Emek Ödülleri'ni üç değerli sinemacıya vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri ise usta oyuncular Demet Akbağ ve Uğur Polat’a takdim edilecek. 40 yılı aşkın süredir Türk sinemasının güçlü kadın karakterlerine hayat veren Demet Akbağ ve sinemaya “Sis” filmiyle adım atan, birçok önemli yapımda unutulmaz performanslar sergileyen Uğur Polat, festivalin bu yılki onur konukları olacak. Onur Ödülleri, 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede sahiplerine takdim edilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 11 Film Yarışacak

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 11 film yarışacak. Yarışmaya katılan 10 film, Türkiye’de ilk kez Adana’da seyirciyle buluşacak ve 5 film de dünya prömiyerini festivalde yapacak. 16 kategoride Altın Koza Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı yarışmada, filmler Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Yarışmada jüri karşısına çıkacak filmler arasında Vuslat Saraçoğlu’nun “Bildiğiniz Gibi Değil”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Döngü”, Türker Süer’in “Gecenin Kıyısı”, Hikmet Kerem Özcan’ın “Hakkı”, Murat Fıratoğlu’nun “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri”, Burak Çevik’in “Hiçbir Şey Yerinde Değil”, Ceylan Özgün Özçelik’in “On Saniye”, Doğuş Algün’ün “Ölü Mevsim”, Zeynep Köprülü’nün “Su Yüzü”, Orhan İnce’nin “Umut” (Hêvî) ve Gürcan Keltek’in “Yeni Şafak Solarken” adlı yapımları yer alıyor.

Türkiye’de İlk Kez Adana’da Gösterilecek Filmler

Festival, dünya prömiyerlerini önemli uluslararası festivallerde yapmış filmleri de Adana izleyicisiyle buluşturacak. “Gecenin Kıyısı” ve “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmleri Venedik Film Festivali’nde, “Hiçbir Şey Yerinde Değil” filmi Karlovy Vary Film Festivali’nde, “Yeni Şafak Solarken” ise Locarno Film Festivali’nin Ana Yarışması’nda gösterilmiş ve şimdi Türkiye’de ilk kez Adana Altın Koza Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak. Ayrıca “Döngü”, “On Saniye”, “Ölü Mevsim”, “Su Yüzü” ve “Umut” (Hêvî) filmleri dünya prömiyerlerini Adana’da yapacak.

En İyi Film Ödülü İçin 1,5 Milyon TL

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmler, Nuri Bilge Ceylan başkanlığında, oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ve film eleştirmeni ve küratör Müge Turan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. En İyi Film Ödülü ise 1 milyon 500 bin TL para ödülüyle desteklenecek.

Adana Altın Koza Film Festivali’ne Sinemaseverlerden Yoğun İlgi

Adana Altın Koza Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverlerin yoğun ilgisini çekiyor. Festival boyunca düzenlenecek gösterim, panel, söyleşi ve atölye çalışmaları ile Adana, sinema dünyasının kalbinin attığı yer olacak. Yerli ve yabancı birçok sanatçının katılacağı bu prestijli etkinlik, Adana’nın kültürel zenginliğine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasımpaşa Antalyaspor Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Kasımpaşa Antalyaspor Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?