Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana’da Süper Hücre alarmı! Su baskınlarına karşı uyarı yapıldı

Adana’da Süper Hücre alarmı! Su baskınlarına karşı uyarı yapıldı

Adana’da dün etkili olan ve su baskınlarına neden olan Süper Hücre yağışlarının, bugün de etkili olacağı uyarısı yapıldı. İşte Meteoroloji'den gelen son veriler...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana’da Süper Hücre alarmı! Su baskınlarına karşı uyarı yapıldı
KAYNAK: İHA

Adana’da dün etkili olan ve birçok bölgede su baskınlarına neden olan “Süper Hücre” yağışlarının, bugün de etkili olacağı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adana’da bugün özellikle gündüz saatlerinde şiddetli yağmur beklendiği ve vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Dün meydana gelen yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yeri su altında kalmış, yollar göle dönmüştü. Bugün de benzer sorunların yaşanmaması için yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Adana’da Su Baskınları ve Elektrik Kesintileri Yaşandı

Dün etkili olan “Süper Hücre” nedeniyle Adana genelinde birçok ev ve iş yerini su bastı, yollar göle döndü ve elektrik tellerinde kısa devreler meydana geldi. Şiddetli yağışlar, kentte günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde ağaçların devrilmesine neden oldu. Adana’da bugün de şiddetli sağanak yağış beklenirken, vatandaşların özellikle su baskınları ve elektrik kesintilerine karşı önlem alması gerektiği vurgulandı.

Hava Durumu: Kuvvetli Yağışlar Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adana ve çevresinde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece arasında düşeceği ve bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Özellikle Mersin’in yüksek kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep’in batı ve kuzey kesimleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Uyarı: Ani Sel ve Su Baskınlarına Karşı Dikkatli Olun

Meteoroloji, Doğu Akdeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; Mersin’in yüksek kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep’in batı ve kuzey kesimleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağını belirtti. Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi. Yetkililer, ulaşımda aksamalar gibi problemlere karşı vatandaşları uyardı ve yağışların etkisini öğle saatlerinden sonra kaybetmesini beklediklerini bildirdi.

Adana’nın İlçelerinde Hava Durumu

Adana genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. İlçelerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Adana Merkez: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.
Aladağ: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22°C.
Ceyhan: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C.
Çukurova: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.
Feke: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23°C.
Karataş: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.
Sarıçam: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.
Yüreğir: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26°C.

Rüzgar ve Sıcaklık Değişimleri

Hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalması beklenen Adana’da, rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerinden esecek. Gece saatlerinde ise kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların ani rüzgar değişimlerine karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Ani Sel ve Su Baskınlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Meteoroloji yetkilileri, süper hücre ve kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Yollarda meydana gelebilecek su birikintileri, ani sel ve taşkınlar gibi durumlarda sürücülerin dikkatli olması, yağış esnasında mümkünse araç kullanılmaması öneriliyor. Ayrıca, vatandaşların ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması ve sel riskine karşı bodrum katlarından uzak durmaları gerektiği hatırlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da Kurt Saldırısı: Hayvanlar Telef Oldu!

Gazipaşa’da Kurt Saldırısı: Hayvanlar Telef Oldu!