Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana’da Süper Hücre yağışı: Metrekareye 50 kilogram yağmur düştü

Adana’da Süper Hücre yağışı: Metrekareye 50 kilogram yağmur düştü

Adana'da oluşan süper hücre nedeniyle yoğun yağış ve su baskınları yaşandı. Metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, süper hücrenin bugün de sürmesi bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana’da dün etkili olan Süper Hücre olayı, şehir genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji verilerine göre, özellikle Yüreğir ilçesinde metrekareye 50 kilogram yağmur düşerken, diğer ilçelerde de yoğun yağışlar kaydedildi. Şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle kent genelinde birçok ev ve iş yerini su bastı, yollar göle döndü. Yaşanan olumsuzluklar, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerinin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Yüreğir İlçesi Metrekareye 50 Kilogram Yağmurla Başta Geliyor

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, “Süper Hücre” yağışları Adana’nın çeşitli bölgelerinde farklı yoğunluklarda etkili oldu. Yüreğir ilçesinde metrekareye 50 kilogram yağmur düşerken, Sarıçam’da 39.7, Seyhan’da 31.2, Kozan’da 16.6 ve Çukurova’da ise 11 kilogram yağmur kaydedildi. Şiddetli yağmur nedeniyle, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 90 çağrı geldi ve 50 vaka bildirildi. Su baskınlarına müdahale etmek için Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 17 araç ve 68 personel ile, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ise 56 araç ve 154 personel ile sahada görev yaptı.

Evin Damı ve Balkonu Çöktü, Şans Eseri Can Kaybı Olmadı

Dün yaşanan yoğun yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde bir evin damının sundurma kısmı ile balkonu çöktü. Evde yalnız yaşayan yaşlı bir kadın, çökme sırasında şans eseri yaralanmadı. Komşuları tarafından evden alınan kadın, güvenli bir yere götürüldü. Gece saatlerinde olay yerine gelen ekipler, güvenlik önlemleri alarak çöken yapının etrafında çalışmalar başlattı.

“Allah’tan Kimseye Bir Şey Olmadı”

Mahalle sakinlerinden Hatice Küpelioğlu, gece gelen gürültü üzerine dışarı çıktıklarında komşularının balkonunun çöktüğünü gördüklerini belirtti. Evde yalnız yaşayan yaşlı kadının yaralanmadığını belirten Küpelioğlu, “Ev sahibi yaşlı bir kadın tek başına kalıyordu. Kiracısı da evde yokmuş. Allah'tan kimseye bir şey olmadı” diyerek yaşanan olayın korkutucu olduğunu dile getirdi.

Meteorolojiden Uyarı: Bugün de Şiddetli Yağmur Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana’da dün etkili olan ve büyük hasara yol açan “Süper Hücre” olayının bugün de etkili olabileceği konusunda uyardı. Özellikle gündüz saatlerinde şiddetli yağmur beklenirken, vatandaşların ani su baskınları, yıldırım düşmesi ve şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Dün yaşanan yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yerini su basmış, elektrik telleri hasar görmüş ve bazı bölgelerde ağaçlar devrilmişti.

Süper Hücre Nedir ve Nasıl Oluşur?

Süper Hücre, atmosferde yüksek miktarda enerji taşıyan güçlü bir fırtına türüdür. Genellikle dikey gelişen kümülonimbus bulutlarıyla ilişkilendirilen bu olay, şiddetli yağmur, dolu, fırtına ve hatta hortum gibi ekstrem hava olaylarına yol açabilir. Adana’da yaşanan “Süper Hücre” olayında, yoğun yağış ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle şehir genelinde ciddi hasar meydana geldi.

vatandaşlara uyarı

Adana genelinde bugün de etkili olması beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle, vatandaşların su baskınlarına karşı hazırlıklı olması ve güvenli yerlerde bulunması önem taşıyor. Ani sel, su baskını, şiddetli rüzgar ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı, yetkililerin uyarıları takip edilmelidir. Yağış esnasında dışarıda olanlar güvenli bir yere sığınmalı, araç kullanacak olanlar ise ani su birikintilerine karşı dikkatli olmalıdır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Sel Mağduru Evinden Çıkmak Zorunda Kaldı!

Antalya’da Sel Mağduru Evinden Çıkmak Zorunda Kaldı!