Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Kozan il olacak mı? İhtimali bile ilçedekileri heyecanlandırdı

Kozan il olacak mı? İhtimali bile ilçedekileri heyecanlandırdı

Osmanlı döneminde vilayetlik statüsüne sahip olan Adana'nın Kozan ilçesinde il olma heyecanı beklentisi yükseliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kozan il olacak mı? İhtimali bile ilçedekileri heyecanlandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkarılması sözü vermesinin ardından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre il olma kriterlerini sağlayan ilçeler arasında birinci sırada yer alan Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaş heyecanlandı.

Kozan Il Olacak Mı İhtimali Bile Ilçedekileri Heyecanlandırdı (5)

İlçe Tabelalarıyla Karşılama

Osmanlı döneminde vilayetlik statüsüne sahip olan Kozan ilçesi, 1926 yılında bazı milletvekillerinin etkisiyle vilayetlikten ilçe statüsüne dönmüştü. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetin 100. yılında 100 il vaadi, bu tarihi ilçede büyük bir coşku yaşanmasına neden oldu.

Kozan Il Olacak Mı İhtimali Bile Ilçedekileri Heyecanlandırdı (2)

Kozanlı Esnaflar ve Vatandaşlar Heyecanlı

Kozan'daki esnaf, 'Kozan iline hoşgeldiniz' tabelalarını iş yerlerinin önüne asarak il olma isteklerini gösterdi. Esnaflardan Ayşe Ersin, 'Kozan’ın il olmasını istiyoruz. İl olursak daha çok gelişeceğiz' sözleriyle heyecanını dile getiriken, vatandaşlardan Soner Özev şunları söyledi: Devlet Bahçeli’nin sözleri bizleri çok sevindirmişti. TÜİK verilerinde de ilk sırada yer almak bizleri mutlu etti. İlçemizin yeniden il olması gençlerimiz için çok güzel olur. İl olursak iş anlamında fabrika anlamında yatırım anlamında ilçemiz büyür ve gelişir.'

Kozan Il Olacak Mı İhtimali Bile Ilçedekileri Heyecanlandırdı (4) Result

Kozan’ın yüz ölçümü ve nüfusu bakımından birçok mevcut illerden büyük bir ilçe olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cemil Kenger de, 'İlçemiz il olma potansiyeline sahip. İl olursak şehir olarak kalkınırız. Valilik gelecek ve diğer kurumların gelmesi ile şehirdeki hareketlilik oranı yükselecek. Yatırım olur devlet desteği aratacaktır. Gençlere iş alanı açılır. Gençlerin sosyalleşmesi adına birçok projeler uygulamaya geçer. Suç oranı da iş istihdam artması sayesinde suç oranları da ilçede daha da düşecektir' açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Kupaya yaklaştı

Trabzonspor Kupaya yaklaştı