Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TÜİK açıkladı: Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor!

TÜİK açıkladı: Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor!

TÜİK verilerine göre Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresi 77,3 yıl. Eğitim düzeyi yükseldikçe yaşam süresinin de uzadığı belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK açıkladı: Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eğitim düzeyine göre beklenen yaşam sürelerini içeren yeni verileri kamuoyu ile paylaştı. Bu verilere göre, Türkiye genelinde doğuşta beklenen yaşam süresi 77,3 yıl olarak belirlendi.

Eğitim Düzeyine Göre Beklenen Yaşam Süresi Analizi

TÜİK tarafından yapılan analize göre, eğitim düzeyi yükseldikçe beklenen yaşam süresinin de arttığı görüldü. Düşük eğitime sahip bireylerin beklenen yaşam süresi, yüksek eğitim seviyesine sahip bireylere kıyasla daha düşük olarak kaydedildi.

Cinsiyet ve Yaşa Göre Beklenen Yaşam Süresi Değişiklikleri

Verilere göre, kadınların erkeklere kıyasla ortalama 5,3 yıl daha uzun yaşam süresine sahip olduğu belirlendi. Ayrıca, 15 yaşındaki bireyler için beklenen yaşam süresi 63,5 yıl olarak hesaplandı.

İl Bazında Beklenen Yaşam Süresi Karşılaştırması

Doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il Tunceli olarak belirlendi, 80,8 yıl ile. Tunceli'yi, 79,7 yıl ile Şırnak ve Mardin takip etti. En düşük beklenen yaşam süresine sahip il ise 76,1 yıl ile Kilis olarak kaydedildi.

İstanbul ve Ankara'da Beklenen Yaşam Süreleri

En fazla nüfusa sahip İstanbul'da doğuşta beklenen yaşam süresi 78,6 yıl olarak belirlendi. Ankara'da ise bu süre 79,2 yıl olarak hesaplandı. Kadınlarda beklenen yaşam süresinin genel olarak erkeklerden daha yüksek olduğu görüldü.

Eğitim Düzeyi ve Beklenen Yaşam Süresi İlişkisi

Eğitim düzeyine göre beklenen yaşam süresi incelendiğinde, eğitim seviyesi yükseldikçe beklenen yaşam süresinin arttığı görüldü. Ortaöğretim altı eğitim seviyesine sahip bireyler ile yükseköğretim mezunları arasındaki yaşam süresi farkı yaklaşık 5 yıl olarak kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasan Can Kaya’nın Acı Kaybı: Pazarlıkçı Halası Vefat Etti

Hasan Can Kaya’nın Acı Kaybı: Pazarlıkçı Halası Vefat Etti