Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyiklerin ilk yavruları fotokapanda

Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyiklerin ilk yavruları fotokapanda

DKMP tarafından Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyikler, yeni yaşam alanlarında ilk yavrularını dünyaya getirdi. Yavrular, fotokapanla görüntülendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyiklerin ilk yavruları fotokapanda
KAYNAK: İHA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında önemli bir adım attı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülen proje çerçevesinde, Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı'na bu yılın Mayıs ayında 3 erkek ve 2 dişi olmak üzere toplam 5 alageyik bırakıldı. 

Fotokapanlar İlk Yavruları Kaydetti

DKMP'nin 6. Bölge Müdürlüğü Isparta Şefliği tarafından yapılan açıklamada, Mayıs ayında Antalya Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndan nakledilen alageyiklerin, Kovada Gölü'ndeki yeni yaşam alanlarında ilk yavrularını dünyaya getirdiği belirtildi. Bu mutlu anlar, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar sayesinde kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, doğaseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Yeni Yaşam Alanlarında Mutlular

DKMP 6. Bölge Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, alageyiklerin yeni yaşam alanlarında mutlu olduklarını ve türün korunması adına bu tür çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur-Antalya karayolunda sollama denemesi feci bitti!

Burdur-Antalya karayolunda sollama denemesi feci bitti!