Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Konyaaltı'nda 'Sahil' saltanatı

Konyaaltı'nda 'Sahil' saltanatı

AKP’li Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 254 milyon Lira’ya yapılan ve işletmesi ihale edilen Konyaaltı sahilindeki plaj işletmelerinin her geçen gün rantı büyürken, görüntü ve gürültü kirliği, işgal, fahiş fiyatlar halkı canından bezdirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin alana ilişkin en son denetiminin ise 2 yıl önce olduğu biliniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaaltı'nda 'Sahil' saltanatı

BİR LOCANIN KİRASI 3 BİN LİRA

Anayasa ve kanunlara göre halkın olan sahiller, şimdilerde parası olanın hizmet aldığı yerlere döndü. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde geçtiğimiz dönemde yenilenen ve işletmesi ihale edilen plajlarda da rant, halkı sahilden uzaklaştırdı. AKP’li Türel döneminde ihale edilen ve ihalesi yargıya taşınan Konyaaltı sahilindeki işletmelerde localar 3 bin TL, şezlonglar ise 200 TL’ye kiraya veriliyor. Yiyecek ve içecek fiyatlarında ise mahrumiyet bölgesi olan havalimanı fiyatlarının uygulandığı görülürken plaj işletmelerinden daha çok turistler hizmet alıyor.

çakıl 6

ÜNİVERSİTELİLER UCUZ İŞGÜCÜ

Alkoçlar Grup ALGE tarafından işletilen Konyaaltı sahilindeki plajlarda fahiş fiyatları bulunan işletmeler yerli turiste çok fazla hizmet veremezken,  işletmelerde üniversite öğrencilerinin de sigortasız ve düşük ücretlerle çalıştırıldığı iddia ediliyor. Yüzlerce şezlongun, onlarca oturma alanının ve sahil bandında yer alan kafelerin olduğu Konyaaltı sahilinde işletmeler sahili işgal ederken Antalyalı ise denize işletmelerin yanındaki boşluklarda girmek zorunda kalıyor.

DSC_0546

GÜRÜLTÜ, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ, İŞGAL

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Derya Ünver ise “Konyaaltı Sahili’nin bir yönetmeliği var. İşletmeler, o yönetmelikte belirtilen alanların dışına taşmış durumda. Hem yapılar hem de masa sandalye gibi oturma alanları var. Bu yapılanlar yönetmeliğe aykırı uygulamalardır. Plaj içinde aynı aykırılık söz konusu. Kullanım alanlarının çok üzerinde bir yapı var. İşletmelerde, yüksek sesli müzik sebebiyle büyük bir gürültü kirliliği ve ışıklandırmalar sebebiyle de görüntü kirliliği de söz konusu. Bu sorunlar sebebiyle ciddi bir kontrole ihtiyaç var. Denetim eksikliği olduğu ortada. Bölgede  denetimi yapmak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. Denetimlerde nasıl bir aksaklık olduğu bilinmiyor ama görülen olması gerektiğinden farklı bir kullanım olduğu. Mutlaka gürültüye ve alanların yönetmeliğe aykırı şekilde kullanımının üzerinde durulmalı. Konyaaltı Sahili’ndeki işgallerin bir an önce önüne geçilmeli. Büyükşehir’in bu yapılan aykırılığa ciddi bir yaptırım uygulaması gerekiyor” diyerek konunun takipçisi olacağını ve Konyaaltı Sahili’ne önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brezilyalı orta saha Coelho, Alanyaspor'da

Brezilyalı orta saha Coelho, Alanyaspor'da