Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel İzmir Körfezi alarm veriyor! Binlerce ölü balık kıyıya vurdu

İzmir Körfezi alarm veriyor! Binlerce ölü balık kıyıya vurdu

İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik nedeniyle binlerce ölü balık kıyıya vurmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyon 858 bin TL ceza kesildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir Körfezi alarm veriyor! Binlerce ölü balık kıyıya vurdu
KAYNAK: İHA

İzmir'de Bayraklı ve Karşıyaka sahillerinde, 20 Ağustos'ta binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Bu olay, kentte kötü kokunun hakim olmasına neden oldu. Çalışmalar, denizdeki kirliliğin tespiti için sürdürülürken, Karşıyaka ilçesine bağlı Aksoy ve Bayraklı ilçesine bağlı Turan Mahallesi'nde ölü balıkların bir kez daha kıyıya vurduğu gözlemlendi. Deniz yüzeyinde ölen balıklar ve kötü koku etkisini sürdürüyor. Körfezin rengi de kırmızıya döndü. Ölen balıklar arasında Çipura ve Deniz Levreği gibi türler bulunuyor.

Vatandaşların Tepkisi

Ölü balıkların kıyıya vurduğu ilk günden itibaren, Bayraklı sahil kesiminde bazı vatandaşların ölü balıkları elleriyle topladığı görüldü. Yetkililerin uyarılarına rağmen, bu tür davranışlar dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ceza kesildi

Yapılan çalışmalar sonucu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri'nin, çevre mevzuatındaki standartların üzerinde kirli suların İzmir Körfezi'ne deşarj ettiği tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü'ne 1 milyon 858 bin TL para cezası kesti ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kötü Koku Rahatsız Ediyor

Kentte oluşan kötü koku, bölge sakinlerini rahatsız ediyor. Bölge sakini Aykut Şimşek, "1990 yılından beri buradayım. Balık ölümleri çevreyi ve bizi olumsuz etkiliyor. Koku çok rahatsız ediyor, yürümekte zorlanıyoruz. Akşam sahilde yürüme planımız vardı ama kokudan dolayı iptal ettik" dedi.

belediyeden Temizlik Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kıyıya vuran ölü balıkları toplamak için çalışmalarını sürdürüyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Tramvay Yolunda Tehlikeli Gerginlik: Motosiklet Sürücüsü Bıçakla Esnafın Peşine Düştü

Antalya'da Tramvay Yolunda Tehlikeli Gerginlik: Motosiklet Sürücüsü Bıçakla Esnafın Peşine Düştü