Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da hayırseverlerin desteğiyle yapılan ilkokul hizmete açıldı

Hatay'da hayırseverlerin desteğiyle yapılan ilkokul hizmete açıldı

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle yapılan PwC-TEV Çakı İlkokulu törenle açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da hayırseverlerin desteğiyle yapılan ilkokul hizmete açıldı
KAYNAK: AA

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Çakı Mahallesi'nde, PwC Türkiye ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) destekleriyle yapılan 5 derslikli PwC-TEV Çakı İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

İlkokulun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, PwC Avrupa Kıdemli Ortağı ve Başkanı Petra Justenhoven, PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu katıldı.

Törende konuşma yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası kentte hem maddi hem de manevi olarak ciddi kayıplar yaşandığını hatırlatarak, devlet, millet ve yardım kuruluşlarıyla dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunun gerçekleştiğini söyledi.

Depremden sonra 115 okul açıldı

Kent genelinde eğitim kurumlarının 3'te 1'inin depremler nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Vali Mustafa Masatlı, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında, devletimiz tüm kurumlarıyla beraber ilk önce 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarımızı bütün çabalarla beraber açtık ve kendimize şöyle bir motto belirledik; 'Eğitim Hatay'ımıza nefes olacak' dedik. Devamında 517 dersliği onarımdan geçirdik, bununla beraber şu ana kadar 115 okulumuz da eğitim öğretim hizmetine açıldı. Bu 115 eğitim öğretim hizmeti veren okulumuzun toplam derslik sayısı 863'tür. Diğer taraftan 111 okulumuzun da inşaatları devam ediyor, inşallah bunlar da bittiğinde 1668 yeni dersliği de eğitim öğretim hizmetlerimize sunmuş olacağız." diye konuştu. Vali Mustafa Masatlı, ihalesi devam eden okulların da bulunduğunu söyleyerek, gelecek sene sonuna kadar bunların tamamını bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Asrın felaketi öncesi 5 Şubat tarihinde 14 bin 700 olan derslik sayısının 16 bin 700'e yükseleceğini bildiren Vali Mustafa Masatlı, "Tüm bu işler, hizmetler yapılırken devlet-millet işbirliği, sivil toplum örgütleri ve yardımsever vatandaşlarımızın da çok fazla desteğini gördük." dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Sınıflarda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, ilkokul öğrencilerine çeşitli hediyeler dağıttı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise açılışını gerçekleştirdikleri yeni okulun hayırlı uğurlu olmasını temenni etti ve eğitime yapılan bu önemli desteğin bölgenin uzun vadeli toparlanma sürecine de katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’nın ’kanunsuz planı’ askıda

Muratpaşa’nın ’kanunsuz planı’ askıda