Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da depremzede balıkçılar 'Vira bismillah' dedi

Hatay'da depremzede balıkçılar 'Vira bismillah' dedi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzede balıkçılar, 15 Eylül itibariyle av yasağının sona ermesinin ardından düzenlenen törenle Akdeniz’e açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
KAYNAK: İHA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar için düzenlenen törenle yeni balıkçılık sezonu başladı. Tören, mehteran takımının sahne aldığı ve vatandaşlara balık ekmek ikramının yapıldığı bir etkinlik ile gerçekleştirildi. Bölgedeki balıkçılar, asrın felaketinin ardından umutlu bir başlangıç yaparak denize açıldılar.

İskenderun Körfezi'nde Yapılan Çalışmalar

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrası İskenderun Körfezi'nde yaşanan 80 santimetrelik çökme ile ilgili yapılan 6 metrelik yükseltme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Masatlı, “Sahilimizdeki çökme nedeniyle yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda beton atıldı ve bu alan eski halinden daha sağlam hale getirildi. Kaçak avcılıkla ilgili duyarlı olmalıyız ve denizlerimizi korumalıyız. Bu sezonun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, “Gelecek nesillere bereketli denizler bırakmak için canla başla çalışacağız. 2024-2025 su ürünleri av sezonunun kazasız ve bereketli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Türkyılmaz, balıkçılığın sürdürülebilirliğine yönelik kararlılıklarını vurguladı.

Balıkçılar Yeni Sezondan Umutlu

44 yıldır balıkçılık yapan Hayrullah Esmer, yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek, “Bu yaz yağmurlu ve fırtınalı geçti, bu durum balık popülasyonunu artırabilir. İyi bir sezon bekliyoruz” dedi.

Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi ve Birlik Başkanı Yücel Dalgıç, Konacık Işıklı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cuma Aslan, balıkçılar ve davetliler katıldı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankalardan Faizsiz Kredi Müjdesi! Cepleri Rahatlatacak Faizsiz Krediler

Bankalardan Faizsiz Kredi Müjdesi! Cepleri Rahatlatacak Faizsiz Krediler