Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Muğla'da Tarhana Festivali: 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlandı

Muğla'da Tarhana Festivali: 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Tarhana Festivali'nde, 2 bin kişilik tarhana çorbası 3 saatte hazırlandı ve kenttekilere ikram edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da Tarhana Festivali: 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlandı
KAYNAK: AA

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından tarihi Saburhane Meydanı'nda düzenlenen Tarhana Festivali, bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılandı. Festivalde dev kazanlarda pişirilen tarhana çorbası, kent sakinleri ve ilçelerden gelen turistlere ikram edildi. Yöresel oyunlar ve etkinliklerin de yer aldığı festivalde, katılımcılar tarhana çorbasından alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, festivalin Muğla'nın gastronomi zenginliğini ön plana çıkardığını belirtti. Akbıyık, "Binlerce insan bu tadı ve lezzeti merak ediyor. Muğla, turizmde olduğu kadar gastronomide de ileri bir durumda. Tarhanadan turşuya, kuru fasulyeye kadar her türlü doğal ürün stantlarda yer alıyor" dedi.

2 Bin Kişilik Tarhana 3 Saatte Hazırlandı

Festivalde 2 bin kişilik tarhana çorbası hazırlanarak katılımcılara ikram edildi. Aşçı Ali Uysal, Muğla tarhanasının yöreye özgü kuru biberler, börülce, sarımsak ve yoğurt ile hazırlandığını belirtti. 3 saat süren pişirme sürecinin ardından tarhana, misafirlerin beğenisine sunuldu.

Siyasiler ve Yerel Temsilciler de Katıldı

Etkinliğe AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve siyasi partilerin temsilcileri de katılım sağladı. Festivalde hem yerel halk hem de turistler, Muğla'nın yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IKEA’nın acı bilançosu açıklandı! 16 yıldır böylesi görülmedi

IKEA’nın acı bilançosu açıklandı! 16 yıldır böylesi görülmedi