Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da deprem gecesine ait ses kayıtları ortaya çıktı

Hatay'da deprem gecesine ait ses kayıtları ortaya çıktı

Hatay’da asrın felaketinin yıl dönümünde ortaya çıkan 6 Şubat gecesine ait 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar tüyleri ürpertti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin yıl dönümünde, 6 Şubat gecesi 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarlar, o geceyi tekrar yaşatan tüyler ürpertici anlara sahne oldu. Depremin vurduğu bölgede binlerce bina yıkılırken, 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yıl dönümünde, Antakya ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde yaşanan dram ses kayıtlarına yansıdı.

6 Şubat gecesi depremde Acil Çağrı Merkezi'nde yaşanan çökme nedeniyle personeller arasında yaralanan ve vefat edenler oldu. Mesai arkadaşlarının evlerinden haber alamadığı Acil Çağrı Merkezi personeli, görevlerini bırakmayarak vatandaşlardan gelen ihbarları almaya devam etti. Göçük altında kalan mesai arkadaşları için endişeli anlar yaşayan personel, depremzedelerle iletişim kurarak yardım taleplerini karşılamaya çalıştı.

Hatay'da Deprem Gecesine Ait Ses Kayıtları Ortaya Çıktı

Ses Kayıtlarında Vatandaşların Çığlıkları

Depremin yıl dönümünde ortaya çıkan ses kayıtlarında, depremzede vatandaşların 112 ihbar hattına yansıyan yardım çığlıkları duyuldu. Acil durumda olan vatandaşlarla iletişim kurmaya çalışan 112 Acil Çağrı Merkezi personeli, o gece yaşanan dramı anbean kayıt altına aldı. Depremin yıl dönümü, o geceyi yaşayanları bir kez daha derinden etkiledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Deprem Şehitleri Kırmızı Karanfillerle Anıldı

Antalya'da Deprem Şehitleri Kırmızı Karanfillerle Anıldı