Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Depremde ölen kızını ve torununu kendi mezarına defnetti

Depremde ölen kızını ve torununu kendi mezarına defnetti

Hatay'da kendisi için mezar yeri hazırlayan kadın, o mezara depremde hayatını kaybeden kızını ve torununu gömdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremde ölen kızını ve torununu kendi mezarına defnetti
KAYNAK: İHA

Hatay, 6 Şubat depremlerinin ardından hala acılarla boğuşuyor. Şehir, en büyük yıkımın yaşandığı bölgelerden biri olarak hafızalarda yer etti. Bu felakette hayatını kaybedenler arasında olan Filiz Bekler, kızı ve 12 yaşındaki torununu kaybetmenin acısını yüreğinde hissediyor. İşte, bu trajik hikayenin detayları:

Hazırlanan Mezar Yerinde Derin Acı

Felaket öncesinde köyünde babasının yanında kendi mezar yeri hazırlayan Filiz Bekler, depremin ardından hazırlattığı mezarda kızı ve torununu defnetti. Yaşadığı acı dolu anları paylaşan Bekler, şimdi kendi ayarladığı mezarda sevdiklerinin başında gözyaşlarına boğuluyor.

Kendisi Için Mezar Hazırlamıştı! Depremde Ölen Kızını Ve Torununu Defnetti

Kızlarına Ulaşamadı

Depremde evi ağır hasar gören ve ayağı kırılan Filiz Bekler, kızı Pelin ve torunu Derinsu'yu bulmaya çalıştı. Ancak kırık ayağı nedeniyle onlara ulaşamadı. Bekler, yaşadığı çaresiz anları şu şekilde ifade etti: 'Evlerimiz birbirine çok yakındı. Ben diğer kızlarımla birlikte ilk sallantıda dışarıya çıktım. Ama o an aklımda sadece Pelin’im ve Derin’im vardı. Çünkü onların oturduğu bina yüksek 7 katlı bir binaydı. İnşallah kurtuldular binadan çıktılar diye dua ettim. Onlara ulaşmak çok güçtü. Her yer sallanıyordu. Yağmur ve soğuk vardı. Bir türlü onların olduğu yere gidemedim. Ayağım da kırılmıştı. Onlara yetişemedim.”

Kendisi Için Mezar Hazırlamıştı! Depremde Ölen Kızını Ve Torununu Defnetti

Doğum Gününe Enkaz Altında Girmek

Torunu Derinsu'nun depremden iki gün sonra doğum günü olduğunu belirten Bekler, enkaz altında olduğu için pasta kesemediklerini dile getirdi. Çok uğraşmalarına rağmen 4. gün çocuklarının haberini aldığını ifade etti.

'Bu Mezar Benim İçindi Ama Ben Onları Gömdüm'

Filiz Bekler, kızı ve torunun defnedildiği mezarı aslında kendisi için ayırdığını, ancak acı bir şekilde sevdiklerini bu mezarın altına gömdüğünü dile getirdi. Bekler, 'Bu mezar benimdi. Babam yan tarafında yatıyor. Ben hep buraya gömüleceğimi söylüyordum. Ama maalesef ben onları buraya gömdüm' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alizade ve Edis’ten Beklenen Düet!

Alizade ve Edis’ten Beklenen Düet!