Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Deprem şehrinde acı hasat

Deprem şehrinde acı hasat

Hatay'da, depremzedeler arasında bulunan tarım işçileri, acı biber hasadı sırasında zorlu anlar yaşıyorlar. Kırıkhan ilçesine bağlı Güzelce Mahallesi'nde gerçekleşen acı biber hasadı, tarım işçilerine çeşitli zorluklarla geçiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deprem şehrinde acı hasat
KAYNAK: İHA

Hatay'da, depremzedeler arasında bulunan tarım işçileri, acı biber hasadı sırasında zorlu anlar yaşıyorlar. Kırıkhan ilçesine bağlı Güzelce Mahallesi'nde gerçekleşen acı biber hasadı, tarım işçilerine çeşitli zorluklar sunuyor.

Acı biberler tarlada 10 TL fiyatla alıcı bulurken, marketlerde 35 TL ve pazarlarda 25 TL'ye satılıyor. Ayrıca, acı biberlerin toplandığı sırada elleriyle yüzlerine temas etmek neredeyse imkansızdır. Depremzedesi tarım işçisi Mustafa Ateş, acı biber hasadının zorluğuna dikkat çekerek işlerinin yorucu olduğunu ve toprakta biber seçerken ellerinin yanmış gibi olduğunu ifade etti. Ayrıca, tatlı biber de ürettiklerini ve bu nedenle elde ettikleri biberlerin komisyonculara satıldığını belirten Yurdagül Vural, işlerinin iyi gittiğini, ancak biberlerin aşırı acı olduğu için elleriyle yüzlerine temas etmekte zorlandıklarını söyledi.

AW068182_06

AW068182_06

AW068182_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otodrag 3. Ayak Yarışları Kepez’de Gerçekleştirilecek

Otodrag 3. Ayak Yarışları Kepez’de Gerçekleştirilecek