Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Deprem kayıplarımız için Muğla'da Mevlit okutuldu

Deprem kayıplarımız için Muğla'da Mevlit okutuldu

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde, hayatını kaybedenler için dua edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deprem kayıplarımız için Muğla'da Mevlit okutuldu
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin 1. yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Menteşe Orhaniye Camii'nde sabah namazı sonrasında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edilmesini içeriyor.

Deprem Kayıplarımız Için Muğla'da Mevlit Okutuldu

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için Allah'a dua edildiğini belirtti.

Çapçı, depremde zarar gören ve yaralanan vatandaşlara acil şifalar dilerken, devletin, kamu kuruluşlarının, mahalli idarelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin seferber olduğunu ve birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu içinde enkaz altındakilere yardım eli uzatıldığını vurguladı.

Deprem Kayıplarımız Için Muğla'da Mevlit Okutuldu

Deprem bölgesinde etkilenen 14 milyon vatandaşın yaşadığı zorluklara değinen Çapçı, devletin ve milletin el ele vererek büyük bir seferberlik ilan ettiğini ifade etti. Depremin ardından 653 bin kişinin bölgeye intikal ederek yardım çalışmalarına katıldığını belirten Çapçı, bu süreçte büyük bir dayanışma ve mücadele sergilendiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta ‘U’ Dönüşü Kazaya Sebep Oldu

Manavgat'ta ‘U’ Dönüşü Kazaya Sebep Oldu