Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da ünlü fenomenin deprem şehitleri mevlidinde izdiham çıktı

Hatay'da ünlü fenomenin deprem şehitleri mevlidinde izdiham çıktı

Hatay’da, depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen mevlit programında hayırseverlerin ücretsiz ikramları esnasında izdiham yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, en büyük yıkımı Hatay'da yaşatmıştı. Yaklaşık 25 bin kişinin hayatını kaybettiği bu felaketin ardından, bölge halkı sevdiklerini anmaya devam ediyor. Felaketin üzerinden aylar geçmesine rağmen, Hatay’da yaşayanlar, depremde vefat edenleri unutmadı ve onları anmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Antakya'da Düzenlenen Mevlit Programında Yoğun Katılım

Antakya’da sosyal medya fenomeni Abdullah Gencer öncülüğünde, deprem şehitleri için bir mevlit programı organize edildi. Gencer’in binlerce takipçisine duyurduğu bu etkinlik, büyük bir katılım ile gerçekleşti. Duaların okunduğu programda, hayırseverler tarafından köfte, baklava, dondurma, katıklı ekmek gibi ikramlar yapıldı. Ancak ikram stantlarında oluşan yoğunluk zaman zaman izdihama neden oldu.

Abdullah Gencer: “Onları Unutmayacağız”

Etkinliğin öncüsü Abdullah Gencer, deprem şehitleri için düzenlenen bu programla ilgili duygularını şu sözlerle paylaştı: “Bugün deprem şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Katılım çok iyiydi. Allah herkesten razı olsun. İkram stantlarında biraz izdiham oldu, ama insanları böyle bir arada görmek beni duygulandırdı. Deprem öncesindeki gibi iç içe olmak herkesi mutlu etti."

Ahmet Çatı: "Deprem Şehitleri İçin Dağıtıyoruz"

Programda ücretsiz dondurma dağıtan hayırseverlerden Ahmet Çatı ise, etkinliğe olan yoğun ilgiden memnun kaldığını belirterek, “Deprem şehitlerimizin canları ve ruhları için dondurma dağıtıyoruz. Halkın katılımı gerçekten çok iyiydi,” ifadelerini kullandı.

Mevlit Programında Dualar Okundu

Depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen bu mevlit programında, dualar okunarak kaybedilen canlar anıldı. Bölgedeki vatandaşlar için hem manevi bir anlam taşıyan bu etkinlik, hem de deprem sonrası yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşattı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Donald Trump’tan Taylor Swift’e Ağır Sözler: "Nefret Ediyorum"

Donald Trump’tan Taylor Swift’e Ağır Sözler: "Nefret Ediyorum"