Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel DAİMFED, ATÜ için deney laboratuvarı istedi

DAİMFED, ATÜ için deney laboratuvarı istedi

DAİMFED Genel Başkanı, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne inşaat sektörüne yönelik deney laboratuvarı kurulması gerektiğini belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DAİMFED, ATÜ için deney laboratuvarı istedi
KAYNAK: İHA

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adnan Sözen'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Karslıoğlu, DAİMFED ve ATÜ arasındaki işbirliği hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bu işbirliğinin başlıca gündem maddelerinden biri, beton, demir ve su boruları deney laboratuvarının kurulması oldu.

Karslıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, "ATÜ Mühendislik Fakültesi ile sürdürdüğümüz işbirliği, inşaat sektörü için büyük önem taşıyor. Özellikle deprem sonrasında inşaatların devam edebilmesi için bu işbirliği daha da önemli hale geldi. Üniversitemiz, bilim ve teknoloji alanında sektörümüzü destekleyen donanımlara sahip. Bu nedenle beton, demir ve su boruları deney laboratuvarı kurulmasını arzu ediyoruz. Bu laboratuvar, hem sektöre hem de Adana ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

"İlk Baretim İlk Yeleğim" Projesi

Karslıoğlu, federasyonun başlattığı "İlk Baretim İlk Yeleğim" projesi hakkında da bilgi verdi. Bu proje, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mesleğe ilk adımlarını atmaları için bir sembol niteliği taşıyor. Karslıoğlu, "Bu proje, mühendislik öğrencilerine mesleklerine olan saygıyı ve ciddiyeti aşılamayı hedefliyor. Tıp fakültesi öğrencileri nasıl beyaz önlük giyiyorsa, mühendislik öğrencileri de ilk yelek ve baretlerini bu projeyle alıyor" dedi.

Mühendislik Fakültesi Mezunlarının İstihdamı

DAİMFED, Genç DAİMFED aracılığıyla mühendislik fakültesi mezunlarının istihdamı konusunda önemli adımlar atıyor. Karslıoğlu, "Öğrencilerimiz, üniversite yıllarında staj yaparak DAİMFED'le tanışıyorlar. Mezun olduktan sonra ise yurtiçi ve yurtdışında iş yapan firmalarda istihdam ediliyorlar. Bu süreç, gençlerimiz için bir bayrak yarışı gibidir" dedi.

Deprem Felaketi Sonrası İşbirliği yapıldı

Karslıoğlu, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile deprem felaketi sonrasında yapılan işbirliğine de değindi. İzolatör Derneği ile düzenlenen programın büyük ses getirdiğini belirten Karslıoğlu, "Depremden sonra izolatörlü binaların önemi daha da arttı. Bu nedenle ATÜ'deki hocalarımızın görüşleri bizim için çok kıymetli. Onların rehberliği olmadan projelere başlamıyoruz" dedi.

Deprem Seminerleri Projesi

Karslıoğlu, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında liselerde düzenlenecek olan "Deprem Seminerleri Projesi" hakkında da bilgi verdi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başlatılan bu proje, Adana Valiliği'nin koordinatörlüğünde yürütülüyor ve liselere deprem bilinci kazandırmayı amaçlıyor.

ATÜ Rektörü'nden İşbirliği Mesajı

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, DAİMFED heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Üniversitemiz ile DAİMFED işbirliğinde birçok projeye imza atacağız. Sektöre yönelik deneylerin yapılabileceği laboratuvar konusunda gerekli adımları atmaya hazırız" dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferit Kaya kimdir? Ferik Kaya kaç yaşında? Kiminle evlendi?

Ferit Kaya kimdir? Ferik Kaya kaç yaşında? Kiminle evlendi?