Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak

Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın tehdit suçundan aldığı hapis cezası onandı. Bu kararın ardından Aydar siyasi yasaklı konumuna düştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak
KAYNAK: İHA

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi, Aydar'ın istinaf incelemesi sonucunda bu cezayı oy çokluğu ile onayladı. Karar 2'ye karşı 1 oyla verildi. Muhalif üye, şikayetin 13 ay sonra yapılması, tanık bulunmaması ve mağdurların sürekli beyan değiştirmeleri gibi gerekçelerle kararın bozulması gerektiğini savundu.

Mahkeme, muhalefet şerhine rağmen Aydar'a verilen cezayı onayladı ve bu cezanın ardından siyasi yasak getirildi. Aydar, bu karar ile birlikte belediye başkanlığı görevini sürdürme yetkisini kaybetti.

Muhalefet Şerhi: Şikayet Geç Yapıldı, Deliller Yetersiz

Muhalefet şerhi, kararın bozulması gerektiğine dair önemli noktalar içeriyordu. Şikayetin olaydan tam 13 ay sonra yapılmış olması, herhangi bir tanık bulunmaması ve mağdurların ifadelerinin sürekli değişmesi, muhalif üyenin üzerinde durduğu unsurlar arasında yer aldı. Şerhte, tüm sanıkların beraat etmeleri gerektiği de açıkça vurgulandı.

Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuk Garabeti Var"

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, aldığı hapis cezasına ve siyasi yasağa ilişkin bir açıklama yaparak karara tepkisini dile getirdi. Aydar, "Deliller incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD'si izlenmemiş ve bu eksiklikler göz ardı edilerek dosya duruşma yapılmaksızın sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur" dedi.

Aydar, aynı suçtan yargılanan ve siyaset yapmayan kişilerin beraat ettiğini, ancak siyasete karışanların cezalarının onandığını belirterek, bu durumun da muhalefet şerhinde dile getirildiğini söyledi. Ayrıca, "Bu karara karşı tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'un 3 ilçesinde 19 saat su kesintisi yaşanacak

İstanbul'un 3 ilçesinde 19 saat su kesintisi yaşanacak