Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Arsinoe Antik Kenti'nde Çalışmalar Sona Yaklaşıyor

Arsinoe Antik Kenti'nde Çalışmalar Sona Yaklaşıyor

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Kaledibi Mahallesi'nde bulunan Arsinoe Antik Kentinde yapıların ortaya çıkarılması ve yapılara zarar veren bitkilerin temizliği çalışmalarında sona yaklaşıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arsinoe Antik Kenti'nde Çalışmalar Sona Yaklaşıyor
KAYNAK: İHA

Mersin'in Bozyazı ilçesi Kaledibi Mahallesi'nde yer alan Arsinoe Antik Kenti'nde, tarihi yapıların ortaya çıkarılması ve yapılara zarar veren bitkilerin temizlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bölgede yürütülen bu titiz çalışmalar, antik kentin kültürel zenginliğini yeniden gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.A W263926 02

Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu Arsinoe Antik Kenti'ni İnceledi

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, bitki temizliği ve yapıların ortaya çıkarılması sürecinin devam ettiği Arsinoe Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Topsakaloğlu, bu önemli kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması için yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını belirtti.

A W263926 03

'Kültürel Zenginliklerimizi Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam Edeceğiz'

Kaymakam Topsakaloğlu, Bozyazı ilçesinin kültürel ve arkeolojik açıdan büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı. Yapılan çalışmaların, bölgedeki kültür turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Topsakaloğlu, 'İlçemizin tarihi ve kültürel potansiyellerini ön plana çıkartmak amacıyla yapılan bütüncül çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim,' dedi.

Çalışmaların Tamamlanmasına Az Kaldı

Kaymakam Topsakaloğlu'na incelemeleri sırasında Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay ve Anamur Müze Müdürü Suat Şahin de eşlik etti. Arsinoe Antik Kenti'nde süren çalışmaların tamamlanmasının ardından, bölgenin kültür turizmine kazandırılması ve ziyaretçilerin ilgisine sunulması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıta 240 TL indirim! Tarih verildi

Akaryakıta 240 TL indirim! Tarih verildi