Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mersin'de bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde yenileme çalışmaları başladı

Mersin'de bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde yenileme çalışmaları başladı

Arsinoe Antik Kenti'nde yapılan yeni çalışmalar, tarihi ve kültürel zenginliğiyle bölgenin önemli turistik destinasyonları arasında yer almasını sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde yenileme çalışmaları başladı
KAYNAK: İHA

Mersin'in Bozyazı ilçesinde bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde ziyaretçilerin kolay ulaşımı ve rahat dolaşımı sağlamak amacıyla yenileme çalışmaları başlatıldı. Bozyazı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen antik kentte çalışmalar devam ediyor. Anamur Müze Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen bitki temizliği çalışmalarıyla antik kentin ziyaretçiler tarafından daha kolay keşfedilmesi ve erişiminin sağlanması hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında antik kente ulaşımın kolaylaşması beklenirken, ziyaretçilerin ören yerinde daha rahat dolaşabileceği ifade edildi.

Mersin bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde yenileme çalışmaları başladı

Mimari planlarını günümüze kadar korumuştur

Arsinoe Antik Kenti, denize hakim bir tepe üzerinde bulunmaktadır ve Maraş mevki olarak bilinir. Antik kentin çevresinde doğu-batı limanları ve arazinin eğimine uygun kale surları bulunmaktadır. Özellikle kulelerle desteklenmiş batı duvarları oldukça sağlamdır. Antik kentte birçok yapı kalıntısı zamanla tahrip olmuştur. Antik kentin Anemurium Antik Kenti'nde görülen mezar yapılarına benzeyen iki katlı, tonozlu yapıları özellikle dikkat çekmektedir. Erken Bizans Dönemi'ne ait izleri günümüze kadar korunmuş üç kilise tespit edilmiştir. Ören yerinin kuzeydoğusunda bulunan kilise ve doğusunda yer alan kesme ve moloz taşlardan inşa edilmiş bazilika, mimari planlarını günümüze kadar korumuştur.

Mersin bulunan Arsinoe Antik Kenti'nde yenileme çalışmaları başladı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla sahillerinde bayramın üçüncü gününde de hareketlilik sürüyor

Muğla sahillerinde bayramın üçüncü gününde de hareketlilik sürüyor