Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Amatör yelkenci yunus balıklarıyla yarıştı

Amatör yelkenci yunus balıklarıyla yarıştı

Hatay'ın İskenderun körfezinde amatör yelkenci Sertaç Kaya, yunus balıklarının teknesiyle yarıştığı anları anbean kayıt altına aldı. İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amatör yelkenci yunus balıklarıyla yarıştı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde amatör yelkenci olarak tanınan Sertaç Kaya, Arsuz ilçesi Konacık mevkiinden teknesiyle Akdeniz’e açıldı. Yelkenli teknesiyle çevreci bir şekilde denizin keyfini çıkaran Kaya, kısa süre içinde yunus balıklarıyla karşılaştı.

Yunus Balıklarıyla Yaklaşık Yarım Saat Süren Etkileyici Yolculuk

Teknesinden çıkan seslerin azlığı nedeniyle yunus balıkları Kaya’nın teknesine yaklaşarak yaklaşık yarım saat boyunca yanlarında seyahat etti. Bu eşsiz anları kayıt altına alan amatör yelkenci, yunusların su üstündeki süzülüşlerini video ile ölümsüzleştirdi. Yunus balıklarıyla yaşadığı bu unutulmaz deneyim, Sertaç Kaya’yı oldukça mutlu etti.

Sertaç Kaya'nın Deneyimlerini ve Duygularını Paylaşması

40 yaşındaki Sertaç Kaya, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: 'Amatör denizci ve yelkenciyim. Türkiye'nin üç, hatta dört denizinde teknemle gezdim. Birçok yerde yunus balıklarıyla karşılaştım, fakat doğma büyüme İskenderunluyum ve burada yıllardır tekne kullanıyorum. Şimdiye kadar burada yunus balığıyla karşılaşmamıştık. Onları görünce inanılmaz mutlu olduk ve hemen videoya çektik. Yaklaşık yarım saat boyunca onlarla seyir yaptık. Neredeyse tekneyi durdurup suya atlayıp onların yanına gitmek istedim. Yelkenli teknem motorsuz, çevreci bir şekilde ilerliyor ve belki de bu sessizlik ve çevre dostu yaklaşım yunusların ilgisini çekti.'

Yunus Balıklarının Sessizliği ve Çevre Dostu Seyahat

Sertaç Kaya, yunus balıklarının teknelerine bu kadar yakın bir şekilde yaklaşmasının, teknelerinin çevreci ve sessiz olmasının bir sonucu olabileceğini düşünüyor. Yolculuğun sonlarına doğru Arsuz, Konacık ile Karataş arasındaki körfezin çıkış noktasında yunus balıklarıyla karşılaştıklarını belirten Kaya, bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Chicago'da Demokrat Parti Ulusal Kongresi Protestolarla Karşılandı

Chicago'da Demokrat Parti Ulusal Kongresi Protestolarla Karşılandı