Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay yollarında tek teker üzerinde yolculuk! Sürücüler şaşıp kalıyor

Hatay yollarında tek teker üzerinde yolculuk! Sürücüler şaşıp kalıyor

Tek tekerli elektrikli scooterıyla İskenderun trafiğinde ilgi odağı olan Vedat Akrilik, 30 km hıza ulaşan aracıyla dikkat çekiyor. Gören sürücüler şaşırıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay yollarında tek teker üzerinde yolculuk! Sürücüler şaşıp kalıyor
KAYNAK: İHA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Vedat Akrilik, tek tekerli elektrikli scooterıyla trafiğe çıkarak ilgi odağı oluyor. 30 km hıza ulaşabilen ve 80 km menzile sahip aracıyla trafikte güvenli bir şekilde seyahat eden Akrilik, trafikte diğer sürücülerden saygı görüyor. Yaklaşık bir yıl önce bu farklı aracı kullanmaya başlayan Akrilik, ilk başlarda zorlandığını ancak zamanla alıştığını belirtiyor.

Tek tekerli elektrikli scooter kullanımıyla İskenderun trafiğinde dikkat çeken Vedat Akrilik, ilk zamanlarda bu aracı kullanmanın zorluklarını yaşadığını, ancak zamanla tecrübe kazandığını ve trafikte rahatlıkla seyahat ettiğini söylüyor. Aracının hızı ve menzili nedeniyle güvenliğini sağlamak amacıyla bazı önlemler aldığını ifade eden Akrilik, trafikte dikkat çekici bir yolculuk deneyimi sunuyor.

"İlk Bir Hafta Zorlandım"

Tek tekerli scooterıyla yaşadığı deneyimi anlatan Vedat Akrilik, “İlk bir hafta bayağı zorlandım. Bu, motor ve bisiklet gibi, alışmak zaman alıyor. İnsanlar trafikte bana olumlu tepki veriyorlar, hatta kornalarla ve selektörlerle destek oluyorlar. Şu ana kadar sadece birkaç olumsuz tepki aldım, bunun dışında herkes müthiş şekilde destek sağladı. Trafikte hiç korkmuyorum çünkü Hatay halkı bana büyük saygı gösteriyor," dedi. Akrilik, trafikte diğer araç sürücülerinin kendisine gösterdiği bu saygının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Güvenlik Önlemleri ile Dikkat Çekiyor

Tek tekerli aracının güvenliği için özel önlemler aldığını ifade eden Akrilik, “Aracım 30 km hıza ulaşabiliyor ve 80 km menzili var. Hızlı gittiğimde gözüme toz kaçmasını önlemek için gözlüğüme koruma taktım. Ayrıca, trafikte geriyi görebilmek için gözlüğüme bisiklet aynası monte ettim. Bu şekilde arkamdaki araçları rahatça görebiliyorum. Kırmızı ışıkta durmak zorundayız, bu herkes için geçerli bir kural. Trafik kurallarına uyuyorum ve mümkün olduğunca en sağda, en yavaş şekilde ilerliyorum," diyerek güvenlik konusundaki hassasiyetini dile getirdi.

"Tehlikeli Olur Diye Yavaş Gidiyorum"

Vedat Akrilik, trafikte hız yapmaktan kaçındığını belirterek, “Düşme tehlikesi olduğu için genellikle 30 km hıza ulaşmıyorum. Tehlikeli olur diye mümkün olduğunca en sağda ve en yavaş şekilde ilerliyorum. İstedikten sonra her şeyi yapabiliriz. Kaykay veya paten kullanmak da zor ama öğrenebiliyoruz. İnsanın yapamayacağı hiçbir şey yok, ölümden başka her şeyin çaresi var,” diyerek azimli bir şekilde bu aracı kullanmayı öğrendiğini vurguladı.

Trafikte Öncelik Verilen Bir Sürücü

Tek tekerli scooter kullanan Akrilik’i trafikte sık sık gördüğünü belirten 45 yaşındaki Hasan Şanal, “Vedat Bey’in trafikte bu aracı kullanmasını çok ilginç ve karizmatik buldum. Onu farklı yerlerde de gördüm ve merak edip konuşmak istedim. Trafikte güvenli bir şekilde seyahat ediyor ve kurallara uyuyor. Özellikle bisiklet sürücüleri ve tek tekerli araç kullanıcılarına yol vermeye çalışıyoruz. Trafik akışında arada sıkışabiliyorlar ve onlara öncelik tanıyoruz. Vedat Bey’in trafik kurallarına uyduğunu görmek güzel, onu tebrik ediyorum,” şeklinde konuştu.

İskenderun’da Dikkat Çeken Yeni Ulaşım Trendi

Tek tekerli elektrikli scooter kullanan Vedat Akrilik, İskenderun’da dikkat çeken yeni bir ulaşım trendi başlattı. Aracıyla trafikte hem dikkat çekiyor hem de diğer sürücülere örnek oluyor. Güvenlik önlemlerine dikkat eden ve trafik kurallarına uyan Akrilik, tek tekerli scooterıyla şehirde ilginç bir figür haline geldi. Onun bu farklı ve cesur ulaşım tercihi, diğer sürücüler tarafından da ilgiyle karşılanıyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hayranlara Müjde! Özkan Uğur’un Saklı Eserleri Gün Yüzüne Çıkıyor!

Hayranlara Müjde! Özkan Uğur’un Saklı Eserleri Gün Yüzüne Çıkıyor!