Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da lösemi hastası küçük Almina'nın evi yandı

Adana'da lösemi hastası küçük Almina'nın evi yandı

Adana'da ailesiyle birlikte kaldığı ev yanarak küle dönen 9 yaşındaki lösemi hastası Almina Arslan, evlerinin ve odasının yapılmasını bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da lösemi hastası küçük Almina'nın evi yandı
KAYNAK: İHA

Adana'nın Seyhan ilçesinde çıkan yangın sonucunda Arslan ailesinin evi tamamen küle döndü. Lösemi hastası Almina, yangından annesi tarafından kurtarılırken, şimdi en büyük isteği odasına kavuşmak. Aile ise mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım bekliyor.

Yangın Sonucu Ev Küle Döndü

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde, 12 Ağustos'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonucu Arslan ailesinin evi tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangının çıktığı sırada evde bulunan 3 çocuk sahibi Cennet (30) ve İzzettin Arslan (35) çifti, çocuklarını alevlerden kurtardı. Ancak anne Cennet Arslan’ın kız kardeşi Mekke Arslan odadan çıkamayınca, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Almina'nın Tedavisi Devam Ediyor

Yangın sonrasında evlerini kaybeden Arslan ailesi, şu an bir akrabalarının yanında kalıyor. Lösemi tedavisi gören Almina Arslan, hastane dönüşü yaşanan bu trajik olayın ardından odasına kavuşmak istiyor. Almina, yangın sırasında annesinin kendisini zorla alevlerin arasından çıkardığını belirterek, "Odamın yapılmasını istiyorum" dedi.

Babaannenin Yardım Çağrısı

Almina'nın babaannesi Azize Arslan, torununun ve evlatlarının büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirerek, "Evde elektrik kontağından yangın çıkmış. Sadece canlarını kurtardılar. Cana gelmedi, mala geldi. Torunum lösemi hastası ve enfeksiyon riski var. Temiz bir evde yaşamaları gerekiyor" diye konuştu. Babaannesi, ev sahibinin de evin bir an önce tamir edilmesini istediğini söyledi.

Enfeksiyon Riski Bulunan Almina, Temiz Bir Ortamda Yaşamak Zorunda

Lösemi hastası Almina’nın tedavisinin devam etmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için temiz bir ortamda bulunması gerekiyor. Ancak yangın sonucu evlerinin tamamen yanması, ailenin yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı. Şimdi aile, evlerinin yeniden yapılmasını ve Almina'nın sağlığına kavuşabilmesi için uygun koşullarda yaşamak istiyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FET*'ye Yönelik "Kıskaç-27" Operasyonunda 39 Şüpheli Yakalandı

FET*'ye Yönelik "Kıskaç-27" Operasyonunda 39 Şüpheli Yakalandı