Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel 31 koyunla hayvancılığa başladı! Yayladağı'nın tek kadın çobanı oldu

31 koyunla hayvancılığa başladı! Yayladağı'nın tek kadın çobanı oldu

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Fatma Keşikçi, 8 yıl önce devlet desteğiyle aldığı 31 koyunu çoğaltarak mahallenin tek kadın çobanı oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
31 koyunla hayvancılığa başladı! Yayladağı'nın tek kadın çobanı oldu
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Kışlak Mahallesi'nde yaşayan 45 yaşındaki Fatma Keşikçi, devlet desteğiyle başladığı hayvancılık işinde büyük başarıya ulaştı. 31 koyunla başladığı bu serüvende koyun sayısını 100'e çıkararak, bir kısmını satarak geçimini sağladı. Hayvanlarla olan bağını çocukluğundan beri sürdüren Keşikçi, şu anda 50 koyuna bakarak kadınlara ilham kaynağı oluyor.

Mahallenin Tek Kadın Çobanı

Fatma Keşikçi, 8 yıl önce devletin sağladığı 31 koyunla hayvancılığa adım attı. Mahallenin tek kadın çobanı olan Keşikçi, çobanlık kurslarına giderek belge aldı ve kendini bu alanda geliştirdi. Keşikçi, “Koyunculukla uğraşıyorum. Devletimin verdiği koyunları çoğaltarak geçimimi sağlıyorum. Koyunlar benim can parçam gibi, hasta olduklarında ben de hasta olmuş gibi hissediyorum,” diye konuştu.

Hayvancılıkla Ev ve Araba Sahibi Oldu

Yetiştirdiği koyunları satarak elde ettiği gelirle Keşikçi, evini ve bahçesini güzelleştirdi. "Bu koyunlar sayesinde evimi daha da güzelleştirdim. Önceki evim 2 odalıydı, onu daireye çevirdim. Kendime bir araba aldım. Şimdi 50 koyunum var," ifadelerini kullanan Keşikçi, hayvancılığın zor ama tatmin edici bir iş olduğuna dikkat çekti.

fatma keşikçi'den Kadınlara Tavsiye: "Hayvancılık Yapsınlar"

Fatma Keşikçi, hayvancılık yapmak isteyen kadınlara cesaret verici bir tavsiyede bulunarak, “Kadınların hayvancılık yapmalarını tavsiye ederim. Zorluğu olduğu kadar kolaylığı da var. Koyunlar bana huzur veriyor," dedi. 6 Şubat depremi sonrası yaşadığı zorluklara rağmen hayvanlarıyla bu zor süreci atlatmaya çalışan Keşikçi, koyunlarının ona bu mücadelede yardımcı olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Onvo İle İsim Sponsorluğu Anlaşması İmzaladı

Antalyaspor Onvo İle İsim Sponsorluğu Anlaşması İmzaladı