Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt tarifi

Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt tarifi

Yazın serinleten, kışın hastalıklardan koruyan, her derde deva taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt tarifi ve püf noktaları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Evde taş gibi yoğurt yapmak için doğru teknikleri öğrenin. Sağlıklı ve lezzetli taş gibi yoğurt tarifimizi keşfedin!

Taş Gibi Yoğurt Tarifi 

Taş Gibi Yoğurt Malzemeleri

  • 2,5 litre süt
  • 1 kaşık yoğurt (Önceki yaptığınız yoğurttan veya organik süzme yoğurttan kullanabilirsiniz)

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Hazırlık Aşaması:

  • Tencereyi sudan geçirin ve içerisine sütü ekleyin.
  • Sütün taşmaması için içerisine bir fincan tabağı koyun ve ocağın altını yakın.
  • Sütün seviyesini kontrol edin. İlk seviyeden bir parmak aşağıya düşünceye kadar kaynatın. Bu, sütün içindeki suyun buharlaşmasını sağlayacaktır.

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır Taş Gibi Yoğurt Tarifi 2

Mayalama Aşaması:

  • Süt kaynadıktan sonra, kepçe yardımıyla kavanozlara boşaltın.
  • Kavanozları mayalayacağınız yere sabitleyin ve altına sofra bezi serin.
  • Küçük parmağınızı kavanozun ortasına batırarak sütün mayalanma ısısına gelip gelmediğini kontrol edin. 10 saniye dayanabiliyorsanız, süt mayalanma sıcaklığına ulaşmıştır.
  • 1 kaşık sütü alıp, maya olarak kullanacağınız yoğurtla karıştırın ve homojen hale getirin.
  • Her kavanoza bir tatlı kaşığı maya ekleyip, 5-6 tur karıştırın.

Sarıp Dinlendirme:

  • Delikli süzgeç ile kavanozların üzerini kapatın ve etrafını bezle sarın. Süzgecin tepe kısmı açık kalmalı ki buhar yapıp sulanmasın.
  • İkinci bir bez ile tamamen sarın ve gece boyunca dinlendirin.
  • Sabah buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

Taş Gibi Yoğurt Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Sütün Taşmaması İçin: Tencerenin içine fincan tabağı koyabilirsiniz. Tabağın kuru ve tencerenin tabanına yerleştiğinden emin olun.

Doğal Süt: Günlük ve doğal süt kullanmak yoğurdunuzu olumlu etkiler.

Kaynatma Süresi: Sütünüzü ilk seviyeden bir parmak aşağıya düşene kadar kaynatın.

Sıcaklık: Yoğurt, sıcakta daha iyi mayalanır. Kavanozlarınızı sofra bezine sararak ısı kaybını önleyin.

Termometre Kullanımı: Dijital termometre ile sütün sıcaklığını ölçebilirsiniz. Alternatif olarak, serçe parmağınızı sütün içine sokarak 10 saniye dayanıp dayanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Mayalama Kapları: Mayalama işlemi sırasında kavanozların kapağını değil delikli süzgeçleri kullanın ve yerinden hareket ettirmeyin.

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır Taş Gibi Yoğurt Tarifi 3

Alternatif Tarifler

Fırında Yoğurt Mayalama: Özellikle soğuk mevsimlerde işinize yarayacak bu yöntemle de nefis ev yoğurdu yapabilirsiniz.

Tereyağı ile Yoğurt Mayalama: Maya olarak yoğurdunuz kalmadıysa, tereyağı ile de yoğurt mayalayabilirsiniz.

Ev Yapımı Yoğurdun Kalorisi Ne Kadar?

1 su bardağı ev yapımı yoğurt, yaklaşık 128 kaloriye denk gelmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eyüpsultan Belediyesi 3. Uluslararası İstanbul Dans ve Müzik Festivaline Ev Sahipliği Yaptı

Eyüpsultan Belediyesi 3. Uluslararası İstanbul Dans ve Müzik Festivaline Ev Sahipliği Yaptı