Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam İzmir Körfezi'nde Artan Kirlilik Balık Öl*mlerine Neden Oluyor

İzmir Körfezi'nde Artan Kirlilik Balık Öl*mlerine Neden Oluyor

İzmir Körfezi'nde artan kirlilik nedeniyle binlerce ölü balık sahile vurdu. Deniz renginin yeşile dönmesi ve ağır koku, vatandaşları endişelendiriyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir Körfezi'nde Artan Kirlilik Balık Öl*mlerine Neden Oluyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İzmir Körfezi’nde kirlilik gün geçtikçe artıyor ve durum endişe verici boyutlara ulaşıyor. Karşıyaka İskelesi’nde, binlerce ölü balık su yüzeyine çıkarken, sahilde ağır bir koku hakim. Balık ölümleri, özellikle 20 Ağustos tarihinde başlayan felaketle birlikte hız kazanırken, bugün de kötü tablo devam ediyor. Kıyıya vuran öl* balıklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplandı ve siyah poşetlere konularak sahil boyunca dizildi.

Karşıyaka’da su yüzeyinde biriken *lü balıklar, dron ile görüntülenirken denizin renginin yeşile dönmesi de dikkat çekti. İzmir Körfezi’nde artan kirliliğin, hem balık ölümlerine neden olduğu hem de vatandaşları ciddi şekilde rahatsız ettiği belirtiliyor. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, ağır koku nedeniyle nefes almakta güçlük çektiklerini ifade ederken, deniz manzarasıyla ünlü İzmir sahilinin bu hali üzüntü yaratıyor.

Kıyıya vuran balık öl*mleri arttı

20 Ağustos'ta ilk olarak Bayraklı Turan Sahili'nde fark edilen balık ölü*leri, İzmir'in farklı bölgelerine ayrılıyor. O doğrultuda bu yana İzmir Körfezi'nde balıkların ö*ümlerinin artarak devam ettiği gözlemlendi. Karşıyaka İskelesi'nde ise denizin rengi yeşil dönerken, binlerce ölü balık su parçalarının kıyıya vuruşu. Belediyeye ait ekipler, hem denizden hem de kıyıdan ölü balıkların toplanması sürdürülürken, balıkların siyah çöp poşetlerine konulduğu ve sahil boyunca metrelerce posa dolusu balık olduğu görüldü.

Kirliliğin sahili boyunca ağır bir pis koku hakimi. Özellikle sıcak havanın da nem oranı bu durum, sahilde vakit geçiren kalıcı olumsuzluklar yaşanmaktadır. İzmir'e Uşak'tan gelen Tuğçe Otçu , denizdeki yasak ve kokuyu şöyle ifade etti: “ Deniz kokusu alıyorum diyen yalan söylüyor . Etraf çok pis ve balıklar deniz üzerinde mevcut durumda. Bu durum nedeniyle İzmir'i deniz havası almak için tavsiye edemem.”

Sahilde yaşayanlar da şikayetçi

Sahilde çalışan kişinin da kokudan dolayı büyük rahatsızlıkları görülüyor. Murat Güler , sahil kenarında çalıştığını belirterek, “Çok kötü bir koku var. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Ben zaten sahil kenarında çalışıyorum, kokudan bayağı rahatsız oluyorum. Yeri geliyor hiçbir şekilde çalışamıyoruz. Bu denizden kaynaklı değil, pis atıklardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Allah’tan evim sahil şeridinde değil” dedi.

Çözüm arayışları sürüyor

Kirliliğin kurumsal araştırma ve çözüme ulaşması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Murat Kurum'un başkanlığında İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu , balıkları ve yoğunluğuyla ilgili incelemelere başladı. Toplantılarda, engelin kaynağının tespit edilmesi ve önüne geçilmesi için çözüm önerileri sunulmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Klasik Otomobil Tutkunları Prostat Kanserine Dikkat Çekti

Ankara'da Klasik Otomobil Tutkunları Prostat Kanserine Dikkat Çekti