Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Şehir merkezine 45 kilometrede: Antalya iline en yakın sedir ormanları bu bölgede

Şehir merkezine 45 kilometrede: Antalya iline en yakın sedir ormanları bu bölgede

Antalya’nın sembol çiçeği şakayıkların doğal yaşam alanı olan Ekizce Yaylası'ndaki sedir ormanları bu bölgede yer alıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şehir merkezine 45 kilometrede: Antalya iline en yakın sedir ormanları bu bölgede

Antalya’nın sembol çiçeği şakayıkların doğal yaşam alanı olan Ekizce Yaylası, 800 yıllık sedir ormanlarıyla kaplı bir cennet. Antalya’ya en yakın sedir ormanı olan yayla, 45 kilometre uzaklıkta, Konyaaltı ilçesinin Hisarçandır Mahallesi’nde bulunuyor.

Yaylada, çift boynuzlu yaban keçisi gibi nesli tehlike altında olan hayvanlar, ağaçkakan, keklik, yabani güvercin, şahin, kartal, kurt, tilki, tavşan, sincap gibi kuşlar ve memeliler yaşıyor. Yaylanın bitki örtüsü de çok zengin. Sedir, meşe, çam, ardıç, akçakesme, yabani çilek, kuşburnu, yabani mersin, çiğdem, kardelen, adaçayı, papatya, siklamen, yılanyastığı, ekin çiçeği, vargit çiçeği, sümbül gibi bitki türleri yaylayı süslüyor.

Toros Dağları’nın eteğinde, ormanların tam ortasında yer alan Ekizce Yaylası, şehirden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenek. Doğal güzellikleri, bol oksijenli ve temiz havası, huzurlu ve sakin ortamı ile yayla, ziyaretçilerini bekliyor.

Tayfun Akyatan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara’da “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni

Ankara’da “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni