Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam “Kendi evimize, dükkanımıza giremiyoruz”

“Kendi evimize, dükkanımıza giremiyoruz”

Osmaniye'de, depremzede Ferudun Tugay, evinin hafif hasarlı olduğunu ancak ağır hasarlı komşu binalar yıkılmadığı için kendi evine giremediğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kendi evimize, dükkanımıza giremiyoruz”

Osmaniye Rahime Hatun Mahallesi'nde oturan Ferudun Tugay, sokaklarında bulunan ağır hasarlı binaların yıkılmamasına tepki gösterdi. Ferudun Tugay şunları söyledi:

"Yan taraftaki binanın ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı var. Yalnız depremden bu yana iki ay oldu daha biz dükkanımıza, evlerimize giremiyoruz çünkü yıkılacak diye yan taraftaki binanın bize zarar vereceğini düşündüğümüz için evimize giremiyoruz. Yetkililere bir türlü her tarafa haber bıraktık, Valiliğe dilekçe yazdık, BİMER'e yazdık ama bir türlü bir şey yapamıyoruz. Bizim evimizde hafif kusurlu yani oturulabilecek şekilde ama giremiyoruz. 

"BURASI İŞLEK BİR CADDE" 

Burası en işlek cadde lise var, Atatürk Lisesi var, Cebeli Bereket İlköğretim Okulu var. Belediyenin hemen yan tarafı ama bir türlü müdahale edilip de biz evimize, iş yerimize geçemiyoruz bir an önce yıkılmasını bekliyoruz. Bina sahiplerinin hiçbirinden bir itiraz yok. Bir alt caddede geldi kepçeler orada yıktı, bize de dediler ki 'sizinki de yıkılacak sıraya alındı' dediler. Ama bir türlü yıkılmadı. Gittiler yani. 'Sırasıyla geliyoruz' dediler ama burası öyle bir işlek cadde üç tane yıkılacak bina var. Geçen gün mesela çarşının içinde bir vatandaşımız kafasına tuğla düştü, öldü. Burada yani çocuklar okullara gidiyorlar, veliler gidiyorlar yani tam bir işlek cadde. Yani burada da bir şey bir sorun olması mı lazım müdahale edilmesi için."

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şahmaran'a suç duyurusu!

Şahmaran'a suç duyurusu!