Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Antalya'da gurur tablosu! Aile boyu üniversitede

Antalya'da gurur tablosu! Aile boyu üniversitede

Antalya'nın Alanya ilçesinde 66 yaşındaki Seher Aşçı, torunu İpek Simay Yıldız ile birlikte aynı üniversitede eğitim görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da gurur tablosu! Aile boyu üniversitede
MUHABİR: Süleyman Gezici

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde kurulan "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi"nde eğitim alan Seher Aşçı, kardeşleri Sevim Beren ve Emine Saygın ile birlikte eğitim görüyor. Aşçı'nın torunu İpek Simay Yıldız ise, aynı üniversitede müzik eğitimi bölümünde okuyor.

Farklı fakültelerde eğitim gören anneanne ve torun, ders aralarında üniversitede birlikte vakit geçiriyor.

Anneanne Aşçı, torunuyla aynı üniversitede eğitim görmenin kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Aşçı, "Torunumun da bu üniversiteye gelmesi benim için tesadüf ve şans oldu. Torunumla aynı üniversitede okumak, aynı sıraları paylaşmak çok keyif verici bir şey" dedi.

Yıldız ise, anneannesiyle aynı üniversitede eğitim görmenin kendisi için güzel bir duygu olduğunu belirterek,

"Anneannemle aynı okulda okumak güzel bir duygu. Ben bu sene girdiğim yetenek sınavıyla okulu kazandım. Anneannemle de aynı okulda karşılaşmak benim için tesadüf ve şans oldu" ifadelerini kullandı.

Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Nalbant, anneanne ve torunun aynı üniversitede eğitim görmesinin kendileri için de güzel bir duygu olduğunu belirterek,

"Bir eğitim yuvası içerisinde hayat boyu süren eğitimde torunlar, anneanneler, babalar aynı ortamlarda bulunabiliyorlar. Bizim de öyle öğrencilerimiz oldu. Torunu lisans öğrencimiz anneannesi de bizim Tazelenme Üniversitesi öğrencisi oldu. Tabii eğitim her yaş boyunca devam ettiği için aynı ortamda olmaları da aslında çok ilginç ve şaşırtıcı. Güzel bir ortam. Bu ortamı değerlendirerek onlar da derslerde ayrı ayrı olmalarına rağmen en azından ders aralarında burada görüşüyorlar. Birlikte vakit geçiriyorlar, birbirlerinin de deneyimlerinden de faydalanıyorlar. Böylelikle bizim için de hoş ve güzel bir tesadüf oldu aslında" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da tarikat yurdundaki katliamda karar verildi!

Antalya’da tarikat yurdundaki katliamda karar verildi!