Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Adana sıcaklarında Afrikalılar bile pes etti

Adana sıcaklarında Afrikalılar bile pes etti

Adana'nın Kozan ilçesinde nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'dan gelen turistler, Adana sıcağının Afrika'dan daha sıcak olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana sıcaklarında Afrikalılar bile pes etti
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesi, nem ile birlikte hissedilen 50 dereceyi bulan sıcaklıklarla adeta kavruluyor. Afrika kökenli Abdülşükür Maiga bile bu sıcaklara dayanamadı. Maiga, 'Afrika'da böyle sıcak yok' diyerek Adanalıları Afrika'ya davet etti.

Afrika’dan Gelen Misafirler

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'dan Türkiye'ye eğitim için İstanbul'a gelen ve ardından Adanalı bir genç kızla evlenen Abdülşükür Maiga (31), Kozan'a gezmeye geldi. Maiga, 'Afrika'nın da sıcak olduğunu ancak Adana kadar olmadığını' belirtti. Adana sıcağı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Maiga, 'Bu sıcaklık dayanılmaz' dedi.

A W232619 01 Result

Dağılcak Tabiat Parkı’nda Serinleme Çabası

Kozan Belediyesi Dağılcak Tabiat Parkı'na serinlemek için gelen Maiga ve ailesi, Adana’yı çok sevdiklerini dile getirdi. Adana'nın Afrika’dan daha sıcak olduğunu söyleyen Maiga, 'Ancak burada insanlar çok sıcak kanlı' diyerek ekledi.

Eğitim İçin Geldi, Ticaretle Uğraşıyor

Türkiye'ye eğitim için geldiğini belirten Maiga, 'Batı Afrika’dan Burkina Faso’dan geldim. Adana çok sıcak, bizim o taraftan da sıcak. Felaket bir nem var. Burada gece de gündüz de çok sıcak. Türkiye’ye eğitim için geldim, sonra ticarete atıldım. Eşim Adanalı. Adana çok sıcak ama insanları çok sıcak kanlı ve iyi insanlar' ifadelerini kullandı. Sıcağına girmeyelim, Afrika çok büyük, Sahraya doğru gittikçe çok sıcak oluyor. Sahra'da sıcaklık 60 dereceye kadar çıkabiliyor. Oranın 60 derecesi ile buranın 50 derecesini kıyasladığımızda burası daha sıcak. Çok nem var. Adanalıları Afrika’ya bekleriz. Kozan’ı da çok güzel bulduk. Burada ailemizle tatile geldik' diye konuştu.

A W232619 02 Result

Dağılcak Tabiat Parkı İlgi Görüyor

Kozan Dağılcak Tabiat Parkı işletmecisi Rıfat Akşahin, bu ay tatil ve aşırı sıcaklarla birlikte parkın serinliği ve doğası ile yaklaşık 40 bin ziyaretçi ağırladığını kaydetti. Akşahin, bölgede aşırı sıcaklar nedeniyle Adanalıların doğaya akın ettiğini belirtti.

A W232619 07 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamuya 63 bin 246 işçi ve memur alımı yapılacak!

Kamuya 63 bin 246 işçi ve memur alımı yapılacak!