Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 'Altın Eller' belgeseli dünya prömiyerini Altın Portakal'da yaptı

'Altın Eller' belgeseli dünya prömiyerini Altın Portakal'da yaptı

Prof. Dr. Özlenen ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ın organ nakil süreçlerini konu alan 'Altın Eller' belgeseli, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Altın Eller' belgeseli dünya prömiyerini Altın Portakal'da yaptı
KAYNAK: Bülten

Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ın organ nakil süreçlerini anlatan 'Altın Eller' belgeseli, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu. Prömiyerde duygusal anlar yaşandı ve film büyük beğeni topladı.

İlk nakil hastaları da prömiyerde yer aldı

Dünyanın ilk rahim naklini ve Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yaşamlarından kesitler sunan 'Altın Eller' belgeseli, Altın Portakal Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen gösterime, Özkan çiftinin yanı sıra nakil süreçlerinde yer alan hastalar da katıldı. İzleyiciler arasında dünyada kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sert, Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ve ilk çift kol nakli gerçekleştirilen Cihan Topal gibi önemli isimler de yer aldı. Gösterimde zaman zaman duygusal anlar yaşandı ve film sık sık alkış aldı.

"Türkiye ve Antalya çok şanslı"

Gösterim sonrası düzenlenen söyleşide, belgeselden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Belgesel çok güzel olmuş, Ömer’in 20 yıllık emeği çok iyi yansıtılmış. Türkiye ve Antalya gerçekten çok şanslı. Ömer’e sahip olduğum için ben de çok şanslıyım" dedi. Özkan, belgeselin ileride çocuklarına ve torunlarına dedelerinin ne kadar büyük bir insan olduğunu gösterecek bir yapım olduğunu da belirtti.

"Büyük bir aile olduk"

Prof. Dr. Ömer Özkan ise film sonunda duygularını paylaşarak, bu kadar büyük bir proje olacağını tahmin etmediğini söyledi. "Tüm hastalarımızla bir arada olmak çok güzeldi, duygusal anlar yaşadık. Bu film sayesinde anılarımızı tazelemek harika bir duygu" diyerek sözlerini noktaladı.

Dünyaya seslenen bir belgesel

Belgeselin yönetmeni Sevgi Hirschhauser, dünyaca tanınan bu iki ismin projeyi kendisine emanet etmesinden büyük bir onur duyduğunu ifade etti. "Birçok kişi bu projeyi yapmak için yarışıyordu, bana bu şansı verdikleri için çok minnettarım" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya: Son Bir Ayda 4 bin 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bakan Yerlikaya: Son Bir Ayda 4 bin 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı