Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Robotik Otomasyon Laboratuvarı Açıldı

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Robotik Otomasyon Laboratuvarı Açıldı

Sivas'ta yapılan açılışla, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Robotik Otomasyon Laboratuvarı kuruldu. Avrupa Birliği destekli Roboto Projesi kapsamında hayata geçirilen bu laboratuvar, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasına katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Robotik Otomasyon Laboratuvarı Açıldı

Sivas'ta bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği destekli Roboto Projesi'nin bir parçası olarak Robotik Otomasyon Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Bu projenin bir sonucu olarak, Endüstri 4.0 uygulamalarına odaklanan bir laboratuvar kuruldu ve 20 işsiz genç, hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle donatıldı.

Roboto Projesi: Geleceğin İş Gücü İçin Önemli Bir Adım

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Roboto projesinin Türkiye'nin küresel ekonomideki konumunu güçlendirmek adına büyük önem taşıdığını vurguladı. İşgücü piyasasındaki gelişmelerin gençlerin katılımıyla sürdürülebilir kalkınma için kritik olduğunu belirten Vali Şimşek, Robotik Otomasyon Laboratuvarı'nın nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve sektörel ihtiyaçların karşılanması açısından hayati bir rol oynayacağını ifade etti.

Bu Laboratuvarda Ogrenciler Gelecege Hazirlanacak

Bu Laboratuvarda Ogrenciler Gelecege Hazirlanacak A11A198

Öğrencilerin Geleceğine Yatırım

Vali Şimşek, projenin öğrencilerin kapasitelerini güçlendirip nitelikli iş gücüne kazandırılmasının yanı sıra erken yaşta bilgi ve iş tecrübesi edinmelerine de olanak sağlayacağını belirtti. Bu sayede, gençlerin gelişen teknolojiye uyum sağlayabilen iş gücü ihtiyacına cevap verebileceğini ve sanayi ile iş dünyası arasındaki ilişkinin daha da güçleneceğini söyledi.

Açılışa Yoğun Katılım

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in yanı sıra, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan Alpay, il protokolü ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen açılış törenine, ilgi büyüktü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kripto piyasası çıldırdı! Bitcoin 60 bin sınırını da aştı

Kripto piyasası çıldırdı! Bitcoin 60 bin sınırını da aştı