Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Japonya DAICHI-4 uydusunu H3 roketiyle başarıyla fırlattı

Japonya DAICHI-4 uydusunu H3 roketiyle başarıyla fırlattı

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), DAICHI-4 gözlem uydusunu taşıyan H3 roketini başarılı bir şekilde fırlattı. Yeni nesil uydu, doğal afetleri ve volkanik faaliyetleri gözlemlemek için kullanılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya DAICHI-4 uydusunu H3 roketiyle başarıyla fırlattı
KAYNAK: İHA

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), DAICHI-4 gözlem uydusunu taşıyan H3 roketinin başarılı bir şekilde fırlatıldığını duyurdu. JAXA’dan yapılan açıklamaya göre, uyduyu taşıyan H3 roketi yerel saatle 12.06’da Kagoshima eyaletindeki Tanegashima Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Fırlatmadan yaklaşık 17 dakika sonra alçak Dünya yörüngesine yerleşen uydu, afetlerden etkilenen bölgeleri gözlemlemek ve volkanik faaliyetleri ya da depremlerin neden olduğu zemin dönüşümlerini izlemek amacıyla kullanılacak. 'Gelişmiş Arazi Gözlem Uydusu-4' (ALOS-4) adıyla da bilinen DAICHI-4, barındırdığı ileri radar teknolojisi sayesinde kötü hava şartlarında ve geceleri dahi yüksek kaliteli görüntüler elde edebildiği açıklandı.

Japonya DAICHI-4 uydusunu H3 roketiyle başarıyla fırlattı

İlk Fırlatma Başarısız Olmuştu

JAXA ve Mitsubishi tarafından ortaklaşa geliştirilen H3 roketinin ilk fırlatma denemesi, geçen yıl Mart ayında motor arızası nedeniyle başarısız olmuş ve roket kendini imha talimatı almıştı. Geliştirilmiş ateşleme sistemine sahip versiyonunun kullanıldığı ikinci fırlatma ise geçtiğimiz Şubat ayında başarıyla tamamlanmıştı. Bu fırlatmada roket, yörüngeye bir yapay uydu ile iki işlevsel mikro uydu taşımıştı.

Rekabeti Artırmak İçin Geliştirildi

Japonya'nın son amiral gemisi roketi H2A'nın halefi olarak geliştirilen H3, uzay taşımacılığında yurtdışı rakiplerle rekabet edebilmek amacıyla tasarlandı. H3, uzaya daha fazla yük taşıyabilme ve fırlatma maliyetini düşürme özellikleriyle öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor transfer cezası nedeniyle zor günler geçiriyor

Antalyaspor transfer cezası nedeniyle zor günler geçiriyor