Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor

Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor

Yapay zekanın önde gelen şirketlerinden OpenAI, 2024 yılı için 3,7 milyar dolarlık gelir beklerken, yaklaşık 5 milyar dolar zarar edeceği açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

OpenAI, 2024 yılı için yaklaşık 5 milyar dolar zarar öngörüyor. Yapay zeka dünyasının lider oyuncusu olan şirket, ChatGPT, DALL-E ve Sora gibi ürünleriyle bilinirken, finansal olarak büyük bir zarar beklentisi içinde. Geçtiğimiz ay 300 milyon dolarlık bir gelir elde eden OpenAI, bu yıl toplamda 3,7 milyar dolar gelir hedeflerken, 2024 yılı için hedeflenen gelir ise 11,6 milyar dolar gibi iddialı bir rakama ulaşmış durumda.

 Yapay Zeka Şirketi OpenAI 2024'te 5 Milyar Dolar Zarar Bekliyor

Yatırım turları ve büyüme stratejileri

OpenAI, halihazırda büyük bir yatırım turu içerisinde bulunuyor. Bu süreçte, Thrive Capital başta olmak üzere çeşitli yatırımcılar, OpenAI’nin mevcut 6,5 milyar dolarlık finansman turuna 1 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor. Eğer şirket belirlenen gelir hedefine ulaşırsa, gelecek yıl 1 milyar dolarlık ek yatırım yapılması planlanıyor. Yatırımların dönüştürülebilir borç şeklinde olduğu belirtilirken, bu finansman sürecinin tamamlanmasıyla OpenAI’nın değerinin 150 milyar dolar seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor.

OpenAI’ın kâra geçiş süreci

Şirketin, kâr amacı güden bir yapıya geçişiyle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıkıyor. OpenAI, bu yeni yapıya geçiş sürecini yakın zamanda tamamlamayı hedeflerken, şirketin kâr amacı gütmeyen bölümü ise ayrı bir varlık olarak korunacak. Bu değişimin, yatırımcılar için daha şeffaf bir yapı sunacağı ve OpenAI çalışanlarının likidite sağlamasını kolaylaştıracağı düşünülüyor.

Sam Altman’ın beklentileri aşıldı

OpenAI CEO’su Sam Altman, 2024 yılı için öngördüğü 1 milyar dolarlık gelir hedefini büyük ölçüde aşmış durumda. Şirketin bu yılki geliri, beklentilerin ötesine geçerek 3,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu gelirin önemli bir kısmı, ChatGPT’nin Plus aboneliği sayesinde elde ediliyor. Aktarılan bilgilere göre, ChatGPT’nin her ay 20 dolar ödeme gerektiren bu Plus aboneliğine 10 milyon kullanıcı sahip.

OpenAl Nedir?

OpenAI, yapay zeka araştırmaları ve geliştirmeleri üzerine odaklanan bir teknoloji şirketidir. Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever ve diğer teknoloji öncülerinin 2015 yılında kurduğu OpenAI, yapay zekanın insanlık için güvenli ve yararlı bir şekilde kullanılmasını amaçlamaktadır. Şirket, yapay genel zeka (AGI) yani insan seviyesinde düşünebilen yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesi konusunda liderdir.

OpenAI’nin amacı nedir?

OpenAI, yapay zekanın topluma fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesini ve insanlık yararına kullanılması gerektiğini savunur. Şirket, özellikle yapay zekanın güvenli kullanımını ve kontrolünü teşvik ederken, teknolojinin potansiyel tehlikelerine karşı da dikkatli olmayı amaçlar. Yapay zeka alanındaki çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürütmeyi ve elde edilen bilgileri geniş kitlelerle paylaşmayı hedefler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suriye'nin Kuzeyinde 2 PK*/Y*G'li Ter*rist Etkisiz Hale Getirildi

Suriye'nin Kuzeyinde 2 PK*/Y*G'li Ter*rist Etkisiz Hale Getirildi