Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Elon Musk OpenAI'ı dava etti: Yapay zeka savaşı!

Elon Musk OpenAI'ı dava etti: Yapay zeka savaşı!

Elon Musk, OpenAI’ın kurucu ortakları Sam Altman ve Greg Brockman’a karşı San Francisco Mahkemesi’nde dava açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk OpenAI'ı dava etti: Yapay zeka savaşı!
KAYNAK: Haber Merkezi

San Francisco Mahkemesi'nde açılan dava, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, yapay zeka şirketi OpenAI'ın kurucu ortağı Sam Altman ve diğer kurucu ortak Greg Brockman'a karşı açtığı iddia edilen bir hukuki mücadeleyi gün yüzüne çıkardı. Dava dosyasına yansıyan iddialara göre, Musk, 2015 yılında Altman ve Brockman ile iletişime geçerek 'insanlık yararına' yapay zeka geliştirecek, kar amacı gütmeyen bir laboratuvar kurma konusunda anlaşmıştı. Ancak şikayet dilekçesinde, zamanla bu anlaşmanın ihlal edildiği ve yapay zekanın 'insanlık yararından uzaklaşıp', Microsoft'un karını artırmak için kullanıldığı iddia edildi.

Dava dosyasındaki belgelere göre, Musk, 2018 yılında OpenAI'nın yönetim kurulundan istifa etmiş olsa da, şirketle olan ilişkisini sürdürdüğü ve Altman'dan şirket hakkında güncellemeler almaya devam ettiği öne sürüldü. Şikayet dilekçesinde, OpenAI'ın, kuruluş sözleşmesinde belirtilen 'yapay zekanın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak' hedefinden uzaklaştığı ve asıl amacının Microsoft'un karını artırmak olduğu iddia edildi.

OpenAI'nın, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiği belirtilirken, şirketin yapay zeka geliştirme sürecini, insanlığın yararına değil, Microsoft'un karını maksimuma çıkarmak için kullandığı iddia edildi. Musk'ın dilekçede, bu durumun anlaşmayı ihlal ettiği ve OpenAI'nın asıl amacının 'yapay zeka için insanlık yararına' olmadığı vurgulandı.

Dava, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırırken, OpenAI ve Elon Musk arasındaki hukuki mücadele yakından takip edilmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇYDD’den ÇEDES’e son verin çağrısı! Eğitim sistemi tehlikede mi?

ÇYDD’den ÇEDES’e son verin çağrısı! Eğitim sistemi tehlikede mi?