Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Apple Yeni iPad Mini Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri

Apple Yeni iPad Mini Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri

Apple, yeni iPad mini modelini tanıttı. A17 Pro işlemci, manyetik şarj bölgesi ve Apple Pencil Pro desteği gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Apple Yeni iPad Mini Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Apple, yeni iPad mini modelini kullanıcılarına duyurdu. A17 Pro işlemcisi ile güçlendirilmiş yeni nesil iPad mini, tasarım açısından önceki modele oldukça benzese de donanımsal olarak birçok yenilik sunuyor. Cihaz, özellikle manyetik şarj bölgesi ile Apple Pencil Pro desteği kazandı ve kalem bu bölümden şarj edilebilecek.

Yeni iPad Mini’nin Dikkat Çeken Özellikleri

Yeni iPad mini, 8.3 inç Liquid Retina ekrana sahip ve bu ekran True Tone teknolojisiyle birlikte 500 nit parlaklık değerine ulaşabiliyor. Apple’ın en yeni A17 Pro işlemcisi ile donatılan tablet, iPadOS 18 ile çalışıyor ve depolama seçenekleri 128 GB, 256 GB ve 512 GB olarak sunuluyor.

Cihazda ayrıca Touch ID, üç eksenli jiroskop, ivmeölçer, barometre ve ambiyans ışık sensörü gibi donanımlar da bulunuyor. Bu özellikler, günlük kullanımda tabletin performansını ve kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyor.

Apple Intelligence ile Üretkenlik Artıyor

Yeni iPad mini’de, Apple’ın geliştirdiği Apple Intelligence teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji, kullanıcıların dil ve görüntüleri anlama, oluşturma gibi işlevlerin yanı sıra, uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapmalarını ve günlük görevlerini kolayca halletmelerini sağlıyor. Apple Intelligence, Apple silikonunun gücüyle birleşerek kullanıcıların işlerini hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kamera ve Bağlantı Özellikleri Neler?

Yeni iPad mini’nin arkasında 12 MP geniş açılı kamera bulunuyor ve bu kamera 4K video kaydı yapabiliyor. Ön tarafta ise yine 12 MP’lik bir kamera yer alıyor. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 bulunurken, cihazın şarj ve veri aktarımında USB-C kullanılıyor.

Renk seçenekleri olarak Uzay Grisi, Mavi, Mor ve Yıldız Işığı ile sunulan cihaz, modern bir tasarıma sahip.

Fiyatı ve Türkiye'de Satış Tarihi Belli Oldu

Apple’ın yeni iPad mini modeli, Türkiye’de 23 bin 999 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Ön siparişe açılan cihaz, 23 Ekim itibarıyla kullanıcılarına teslim edilmeye başlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara Görme Engelli Bireylerle Buluştu

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara Görme Engelli Bireylerle Buluştu