Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji BMW'nin Elektrikli Araç Satışları Artarken Mercedes Geriledi

BMW'nin Elektrikli Araç Satışları Artarken Mercedes Geriledi

BMW, 2024'te elektrikli araç satışlarını %19 artırarak Mercedes'i geride bıraktı. Avrupa'da Tesla'yı geçen BMW, iX1 ve i4 modelleriyle dikkat çekti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
BMW'nin Elektrikli Araç Satışları Artarken Mercedes Geriledi
KAYNAK: Haber Merkezi

BMW, elektrikli araç satışlarını hızla artırırken, Mercedes’in satışları düşmeye devam ediyor. 2024 yılı boyunca BMW, elektrikli araç satışlarını %19 oranında artırırken, Mercedes’in satışları aynı dönemde %22 oranında azaldı.

BMW'nin Başarısı ve Avrupa'da Tesla'yı Geçti

BMW Grubu, 2024'ün üçüncü çeyreğinde toplam 103.440 elektrikli araç satışı gerçekleştirdi ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 artış sağladı. Yılın ilk 9 ayında ise 294.000 elektrikli araç satışı ile %19’luk bir büyüme yakalayan BMW, özellikle Avrupa pazarında dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Avrupa'da BMW, 2024'ün ilk 9 ayında %35,8 artışla 121.844 araç teslim etti ve bu başarı, BMW’nin Avrupa'da ilk kez Tesla’yı geçmesini sağladı. BMW’nin iX1 ve i4 modelleri, bu büyümede büyük pay sahibi oldu.

Mercedes'in Satışları Düştü

Öte yandan, Mercedes’in elektrikli araç satışları üçüncü çeyrekte 46.900 adede düştü. Bu rakam, bir önceki çeyreğe göre %8, geçen yılın aynı dönemine göre ise %31 düşüş anlamına geliyor. 2024’ün ilk 9 ayında Mercedes’in elektrikli araç satışları %22 azalarak 148.500 adede geriledi. Çin’deki düşük fiyatlı elektrikli araçların artışı, Mercedes gibi lüks markaların satışlarını olumsuz etkileyen faktörler arasında.

Genel Satışlarda Düşüş Yaşandı

Elektrikli araçlardaki başarılı performansa rağmen, BMW'nin genel satışları üçüncü çeyrekte %13 oranında düşüş gösterdi. Yılın ilk 9 ayındaki satışlar %4,5 azalarak 1.754.158 adede geriledi. Özellikle Çin'deki satışlar, üçüncü çeyrekte %30 azalarak 147.691 adede düştü. Mercedes de Çin pazarında çift haneli düşüş yaşarken, şirket bu durumu fiyat savaşları ve lüks araç talebindeki azalmaya bağladı.

BMW Hakkında

Bayerische Motoren Werke AG (BMW), 1916 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya'nın Münih kentinde kurulmuş bir otomobil, motosiklet, motor ve bisiklet üreticisidir. BMW, bugün dünya çapında tanınan bir marka olarak Mini ve Rolls-Royce gibi lüks otomobil markalarının da sahibidir. Şirket, 120.726 çalışanıyla faaliyet göstermekte olup, 2020 yılında 98,9 milyar euro ciro elde etmiştir. Aynı yıl toplam 2.494.451 araç üretmiştir, bunların 2.028.841 adedi BMW markası altında piyasaya sürülmüştür. BMW ayrıca, motor sporlarına yönelik performans otomobillerini üreten BMW M departmanını bünyesinde bulundurmaktadır.

Başlangıçta uçak motoru üretimi yapan BMW, 1928 yılında Fahrzeugfabrik Eisenach A.G. adlı otomobil şirketini satın alarak otomobil üretimine giriş yaptı. İlk seri üretim aracı, 1929'da üretilen 3/15 PS modeliydi. 2. Dünya Savaşı'nın ardından, müttefik kuvvetler BMW’nin fabrikalarını tahrip etti ve şirket, geçici olarak mutfak ve bahçe malzemeleri üretmeye yöneldi. Otomobil üretimine ancak 1950'li yıllarda geri dönebildi.

BMW’nin meşhur mavi ve beyaz parçalı amblemi, şirketin geçmişini ve Bavyera eyaletini temsil etmektedir. Amblemin mavi kısmı gökyüzünü, beyaz kısmı ise uçak pervanesini simgelemektedir. Aynı zamanda, bu renkler Bavyera eyaletinin renkleridir.

BMW, I. Dünya Savaşı’ndan sonra motosiklet üretimine başladı. BMW R32, 1923 yılında üretilen ilk BMW motosikletidir. Bu model, ikiz boksör tipi motor ile dikkat çeker ve hava soğutmalı olmasıyla da döneminde oldukça başarılı olmuştur. Bu motor tipi, günümüzde halen BMW’nin R serisi motosikletlerinde kullanılmaya devam etmektedir.

II. Dünya Savaşı sırasında, BMW’nin R75 modeli, sepetli motosiklet olarak tasarlanmış ve orduya büyük miktarda satılmıştır. 1980'li yıllarda BMW, K serisi spor motosikletlerini piyasaya sürerek, su soğutmalı ve sıralı dört silindirli motorlarla büyük başarı elde etti.

BMW’nin dünyaca ünlü sloganı olan "Sheer Driving Pleasure" (Gerçek Sürüş Keyfi), markanın sürüş deneyimi ve mühendislik alanındaki mükemmeliyet anlayışını temsil eder. Şirket, bu sloganıyla yenilikçi Alman teknolojisini ve Ar-Ge alanındaki güçlü konumunu vurgulamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'un Saklı Cenneti! Karanlıkdere Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Burdur'un Saklı Cenneti! Karanlıkdere Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor