Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Google'da Banka Hesaplarını Hedef Alan Kötü Amaçlı Uygulamalar Neler?

Google'da Banka Hesaplarını Hedef Alan Kötü Amaçlı Uygulamalar Neler?

Google Play, bankacılık uygulamalarını hedef alan ve kullanıcıların hesaplarını boşaltan beş kötü amaçlı uygulamayı kaldırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Google'da Banka Hesaplarını Hedef Alan Kötü Amaçlı Uygulamalar Neler?
KAYNAK: Haber Merkezi

Google Play, ThreatFabric'in raporu doğrultusunda, yüz binlerce kez indirilen beş kötü amaçlı uygulamayı platformdan kaldırdı. Bu uygulamalar, mobil bankacılık uygulamalarını hedef alarak kullanıcıların hesaplarını boşaltmakta. Rapor, söz konusu uygulamaların Google Play Store’dan kaldırılmadan önce 150.000 ila 200.000 kez indirildiğini tahmin ediyor.

Silinmesi Gereken Uygulamalar Neler?

Kötü amaçlı uygulamalar şu an Google Play'de bulunmamakta; ancak daha önce bu uygulamaları telefonuna indiren kullanıcıların bunları kendileri silmesi gerekiyor. ThreatFabric, Bleeping Computer'a verdiği bilgide, PDF okuma ve dosya yöneticiliği gibi uygulamalar arkasına gizlenmiş bu kötü amaçlı yazılımların isimlerini açıkladı.

Anatsa Trojanı ve Tehditleri Nedir?

Anatsa trojanı, "Cihaz Ele Geçirme (DTO)" yeteneklerine sahip olup, enfekte ettiği cihazı kontrol altına alarak kullanıcı adına işlemler gerçekleştirebiliyor. Bu sayede, telefonunuzdan hassas bilgileri çalabilme kapasitesine sahip. Trojan, özellikle çeşitli bankacılık uygulamalarını hedef alarak, kullanıcıların hesaplarını boşaltma riski taşımaktadır.

Hedef Alınan Ülkeler ve Cihazlar Hangileri?

Virüs, özellikle Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Slovakya, Slovenya ve İspanya'daki kullanıcıları hedef alıyordu. İlk etapta Samsung kullanıcılarını etkileyen bu kötü amaçlı uygulamalar, daha sonra farklı cihazlarda da yayılmaya başladı.

Kullanıcıların, bankacılık işlemlerini yaparken dikkatli olmaları ve herhangi bir şüpheli uygulamayı hemen silmeleri önemlidir. Güvenlik önlemlerini almak, kişisel verilerinizi ve banka hesaplarınızı korumanın en iyi yoludur.

Google Play, Kötü Amaçlı 5 Uygulamayı Kaldırdı

Google Play, mobil bankacılık uygulamalarını hedef alan kötü amaçlı yazılımlar içeren beş uygulamayı platformdan kaldırdı. Bu uygulamalar, kullanıcıların banka hesaplarını boşaltmak için tasarlanmış Anatsa trojanını barındırıyordu. Kullanıcıların bu uygulamaları telefonlarından silmeleri gerektiği belirtildi.

Kaldırılan Uygulamalar

Phone Cleaner - File Explorer

PDF Viewer - File Explorer

PDF Reader - Viewer & Editor

Phone Cleaner: File Explorer

PDF Reader: File Manager

Kötü Amaçlı Yazılım Hakkında

Anatsa trojanı, cihaz ele geçirme yeteneklerine sahip olup, enfekte ettiği cihazı kontrol altına alabiliyor. Bu sayede, kullanıcıların hassas bilgilerini çalma ve izinsiz işlemler yapma riski bulunuyor. Uygulamalar, başlangıçta Samsung kullanıcılarını hedef alırken, zamanla diğer cihazlarda da yayıldı.

Ne Yapmalısınız?

Eğer yukarıdaki uygulamalardan herhangi birini telefonunuza indirdiyseniz, derhal silmeniz önemlidir. Mobil güvenliğinizi korumak için uygulamalarınızı düzenli olarak kontrol edin ve yalnızca güvenilir kaynaklardan indirme yapmaya özen gösterin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ufuk Özkan’ın Yeni Nafakası Belli Oldu: Hiç Harcama Yapmasam Ödeyemem

Ufuk Özkan’ın Yeni Nafakası Belli Oldu: Hiç Harcama Yapmasam Ödeyemem