Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji SpaceX Starship Roketinin 5. Deneme Fırlatışını Başarıyla Tamamladı

SpaceX Starship Roketinin 5. Deneme Fırlatışını Başarıyla Tamamladı

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship roketiyle 18 ay içindeki 5'inci deneme fırlatışını başarıyla gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship roketinin 18 ay içinde gerçekleştirdiği 5. deneme fırlatışını bu sabah başarıyla tamamladı. Elon Musk’ın liderliğindeki şirket, fırlatmayı Teksas eyaletinin Brownsville kenti yakınlarından yerel saatle 08.25'te gerçekleştirdi. Fırlatma ile Super Heavy güçlendirici roketinin Starship’i başarılı bir şekilde atmosfere çıkardığı belirtildi.

Mechazilla ile Yakalama Gerçekleşti

Fırlatma işleminin ardından, dünyaya geri dönen Super Heavy güçlendiricisi, Mechazilla adı verilen iki mekanik kol tarafından 08.30'da havada yakalandı. Yaklaşık bir saat süren süreç, Starship roketinin 09.30'da Hint Okyanusu'na başarılı bir iniş yapmasıyla tamamlandı. SpaceX, bu fırlatmanın birincil hedefinin “Super Heavy güçlendiriciyi yakalamak ve Starship'in planlanan inişi yapmasını sağlamak” olduğunu vurguladı.

Elon Musk’tan Açıklama Yaptı

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship’in başarılı geri dönüşünün ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün, hayatı çok gezegenli hale getirme yolunda büyük bir adım attık” dedi. Musk, bu fırlatmanın, insanlığın Mars ve diğer gezegenlere ulaşma vizyonu için kritik bir aşama olduğunu belirtti.

Blue Origin'den Tebrik Etti

Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin, rakip şirket SpaceX’i bu önemli başarıdan dolayı tebrik etti. Blue Origin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, SpaceX’in fırlatmasını kutladı. Uzay keşfi ve teknolojisinin geliştirilmesi açısından iki şirket arasındaki rekabet, özellikle NASA’nın Artemis V görevi kapsamında Ay’a astronot taşıyacak bir iniş aracı geliştirme yarışında önemli bir dinamik oluşturuyor.

Starship ve Super Heavy'nin Önemi Vurgulandı

Starship, SpaceX'in gelecekteki uzay misyonları için olduğu kadar, insanlığın daha uzak hedeflere ulaşması için kritik bir araç olarak değerlendiriliyor. Super Heavy güçlendiricisinin mekanik kollarla yakalanması, SpaceX'in yeniden kullanılabilirlik hedefinin önemli bir göstergesi. Starship, daha önce Meksika Körfezi'ne yapılan inişlerden sonra, bu sefer Hint Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Musk, bu projeyle insanlığı “çok gezegenli tür” haline getirmeyi hedefliyor ve SpaceX’in Starship’i, hem ticari uydu fırlatmalarında hem de NASA'nın Artemis görevleri gibi büyük projelerde kullanmayı planladığı ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A1 Capital'in Kurucusu Murat Güler Hayatını Kaybetti

A1 Capital'in Kurucusu Murat Güler Hayatını Kaybetti