Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Galatasaray ve Fenerbahçe 400'üncü kez karşı karşıya geliyor

Galatasaray ve Fenerbahçe 400'üncü kez karşı karşıya geliyor

Türk futbolunun en büyük derbilerinden biri olan Galatasaray ve Fenerbahçe, yarın Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Park'ta 400. kez karşı karşıya gelecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galatasaray ve Fenerbahçe 400'üncü kez karşı karşıya geliyor
KAYNAK: İHA

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın akşam saat 19.00’da RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Sarı-kırmızılılar, 99 puanla zirvede yer alırken, sarı-lacivertliler ise 93 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe 400'üncü kez karşı karşıya geliyor

Şampiyonluk Yolunda Kritik Bir Maç: Kazanan Kim Olacak?

Galatasaray, derbiden en az 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak Fenerbahçe'nin galibiyetiyle şampiyonluk yarışı son haftaya taşınacak.

Ezeli Rekabette 400. Randevu

17 Ocak 1909 tarihinden bu yana devam eden rekabette Galatasaray ile Fenerbahçe, tam 399 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerin 148 galibiyetine karşılık sarı-kırmızılılar 128 galibiyet elde etti. İki takım arasında 123 maç beraberlikle sonuçlandı. Gol sayılarına baktığımızda ise Fenerbahçe'nin 540 golüne, Galatasaray'ın ise 496 golüne ulaşıyoruz.

Bu Sezon Üçüncü Buluşma

Galatasaray ile Fenerbahçe, bu sezon daha önce iki kez karşı karşıya geldi. İlk maç Kadıköy'de 0-0 berabere sonuçlanırken, ikinci buluşma ise TFF Süper Kupa'da yaşandı. Sarı-kırmızılılar, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Ligdeki 134. Mücadele

Süper Lig tarihinde 133 kez karşılaşan iki ekip arasında Fenerbahçe'nin 52 galibiyeti bulunuyor. Sarı-lacivertliler, 44 maçı berabere tamamlarken, 37 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Gol sayılarına baktığımızda ise Fenerbahçe'nin 162, Galatasaray'ın ise 130 golü var.

Son 10 Maçta Galatasaray Üstün

Son 10 karşılaşmada Galatasaray, rakibine üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılılar, 5 galibiyet elde ederken, 3 maç berabere sonuçlandı.

Hakem Kadrosu Belli Oldu

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yapay Zeka Tarihi Derbinin Sonucunu Tahmin Etti!

Yapay Zeka Tarihi Derbinin Sonucunu Tahmin Etti!