Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset SANDIKLAR KARIŞTI

SANDIKLAR KARIŞTI

Milyonlarca yurttaş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanmak üzere sandık başına giderken, usulsuzlük girişimlerine dair haberler de gelmeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SANDIKLAR KARIŞTI

Konu ile ilgili olarak Antalya Barosu seçim kapsamında Barohan’da seçim güvenliği çalışmalarını sürdürüyor.Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için bu sabah 08.00 itibarıyla 81 ilde oy kullanma işlemi başladı. Cumhurbaşkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yarışıyor. Antalya Barosu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Barohan’da seçim güvenliği çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Barosu’ndan alınan bilgiye göre Antalya yerelinde bazı sandık görevlilerinin oy kullanan kişilerin imza yerlerini karıştırması olayı yönünde de çok fazla ihbar geldiğini aktardı. Başka birisinin yerine imza atıldığı zaman o seçmenin oy kullanamayacağı bildirildi.

71340_secim-sandigi

YANLIŞ İMZALAR ATILIYOR

Antalya yerelinde bazı sandık görevlilerinin oy kullanan kişilerin imza yerlerini karıştırması olayı yönünde de çok fazla ihbar geldiğini aktaran Antalya Barosu başka birisinin yerine imza atıldığı zaman o seçmenin oy kullanamayacağı bildirildi.

 secimler-ertelendi-mi-2023-cumhurbaskanligi-15635241_1473_amp

SANDIKLAR KARIŞTI

Antalya Barosu’ndan alınan bilgiye göre bazı sandıklarda kimlik kontrolü yapılmadan oy kullanıldığı belirtildi. Sandık görevlilerinin oy kullanmadan önce kimlik kontrolü yapması gerektiğini belirten avukatlar durumunun önemine dikkat çekerek sandık görevlilerinin her seçmeni kendi sandığa yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Böcek vatandaşlık görevini yerine getirdi

Başkan Böcek vatandaşlık görevini yerine getirdi