Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan vefat etti

Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan vefat etti

Eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, damadı Mehmet Özcan'ın hayatını kaybettiğini sosyal medyadan duyurdu, cenaze bilgilerini paylaştı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan vefat etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin damadı Mehmet Özcan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sosyal medyadan paylaştı

Prof. Dr. Vahit Kirişci, damadı Mehmet Özcan'ın vefatını sosyal medya hesabından duyurdu. Kirişci, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Biricik evladım, damadım Mehmet Özcan vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Balgat Merkez Camii'nde kılınacak olup, cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecektir. Mehmet'ime Allah’tan rahmet diliyorum. Kabri nur, mekanı cennet olsun.”

Cenaze Töreni Ankara'da Düzenlenecek

Mehmet Özcan’ın cenazesi, 20 Eylül 2024 tarihinde ikindi namazına müteakip Ankara Balgat Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Özcan'ın ani ölümü, ailesi ve yakın çevresinde büyük üzüntüye neden oldu.

Taziye Mesajları Yağıyor

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin acı haberi duyurmasının ardından birçok siyasi isim ve vatandaş, sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaştı. Sevenleri ve dostları, Mehmet Özcan'ın kaybı nedeniyle Kirişci ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştıklarını belirtti.

Vahit Kirişci Kimdir?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'ta Kahramanmaraş'ta doğdu. 4 Mart 2022 - 4 Haziran 2023 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı görevinde bulunan Kirişci, 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kahramanmaraş'tan milletvekili seçilmiştir. Vahit Kirişci, evli ve üç çocuk babasıdır.

Eğitim ve Akademik Kariyeri

Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladıktan sonra, doktorasını İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi'nde yapmıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak görev yapmasının ardından, akademik kariyerine Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak devam etmiştir. 1995 yılında doçent, 2001 yılında ise profesör unvanını almıştır. Akademik hayatı boyunca 16’sı yabancı dilde olmak üzere toplam 55 makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri yayınlamıştır. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev almıştır.

Siyasi Kariyeri

Vahit Kirişci’nin siyasi kariyeri 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilliği ile başlamıştır. 22. Dönem’de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. 23. Dönem’de aynı komisyonun başkanlığına tekrar seçilmiştir. 4 Mart 2022 tarihinde, Bekir Pakdemirli'nin istifa etmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak atanmış ve bu görevi 4 Haziran 2023’e kadar sürdürmüştür. Görevini İbrahim Yumaklı’ya devrederek bakanlıktan ayrılmıştır.

2023 Türkiye genel seçimlerinde AKP’den Kahramanmaraş milletvekili seçilerek, siyasi kariyerine TBMM'de devam etmektedir.

Sokak Hayvanları Yasa Teklifi (2024)

Vahit Kirişci, 2024 yılında AKP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu Sokak Hayvanları Yasa Teklifi görüşmelerinde, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır. Görüşmelerin 18 saat boyunca ara vermeden sürmesi, bazı milletvekillerinin eleştirilerine neden olmuştur.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin’de Kayıp Kişinin Cansız Bedeni 140 Gün Sonra Şırnak’ta Bulundu

Mardin’de Kayıp Kişinin Cansız Bedeni 140 Gün Sonra Şırnak’ta Bulundu