Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset “Geç gelen adalet”

“Geç gelen adalet”

AKP iktidarının ekonomi politikası ve Türkiye’nin aldığı düzensiz göç sebebiyle ülke genelinde artan kira sorunu gittikçe büyürken, mahkemeler ev sahibi-kiracı davalarına yetişemiyor. Çok sayıda ev sahibi-kiracı davası olduğunu belirten Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, “Geç gelen adalet; adalet değildir” diyerek iktidarın yarattığı sorunu çözmesini istedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Geç gelen adalet”
MUHABİR: Arda KIR

Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, “Antalya’da ki kira davaları ile ilgili elimizde bir istatistik yok ama çok fazla olduğunu biliyoruz. Sayısının fazlalığı Sulh Hukuk Mahkemeleri’ne 1 hakim daha kaydırılmasından görebiliriz. Normalde Sulh Hukuk Mahkemeleri’nde 1 hakim görev yapar ama kira davalarındaki artışlar sebebiyle 2 hakim görev yapıyor. Duruşmalar çok yoğun  olduğu için artık hem avukatlar hem de hakimler bir hayli zorlanıyorlar. Gece saatlerine kadar duruşmalar sürüyordu, 2 hakim görevlendirilmesi ile bu durumun önüne bir nebze de olsa geçildi” dedi.

ev-sahibi-ve-kiracinin-yukumlulukleri

“KİRACI DA EV SAHİBİ DE MAĞDUR”

Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, “Genel anlamda ev sahipleri düşük kiraları kabul etmiyorlar; bir şekilde tahliye amaçlı davalar açıyorlar. Bu sorunun çözümü mevcut durumda mümkün gözükmüyor. Kira sözleşmelerinde TEFE-TÜFE oranında artışlar olacağı yazıyor ama iktidar yüzde 25’ten daha fazla kira artışı yapamazsın dediği için bu konuda ev sahiplerini enflasyona ezdirmiş oluyor. Kiracılar da, ev sahipleri de mağdur. Bu enflasyonist ortamın cezasını ev sahibine kesmemek gerekir. Bu konuda bir denge kurulması lazım. Kiracı da ev sahibi de mağdur edilmemeli. Bu sorumluluk iktidara ait” ifadelerini kullandı.

“EN ÇOK ANTALYA’DA YAŞANIYOR”

Yasal olarak en fazla yüzde 25 zam yapılabilmesine karşın bu durumla çok nadir karşılaşılan Antalya’da ev kiralarına yüzde 200-300 bandında artış yapılıyor. Yasal barem olan yüzde 25’in üzerine çıkılması hakkında konuşan Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Bu tür durumlarda ev sahibinin elinde bir koz oluyor. Özellikle tahliye taahhütnamesi yöntemi ile oluyor. Taahhütname genelde boş alınıyor, boş alındığında kiracının kurtulması imkansız oluyor. Kira konusunda hemen hemen herkesin mağdur olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Antalya, Türkiye’de bu durumu en çok yaşayan yerdir diye düşünüyorum” diye konuştu.

“İKTİDAR YARATTI, İKTİDAR ÇÖZMELİ”

Kira davalarının sayısı sebebiyle dava süreleri gittikçe uzadı. Açılan bir davanın duruşma günü 10 ay veya daha uzun bir süreye veriliyor. Bu süre ile ilgili konuşan Başkan Hüseyin Geçilmez, “10-12 ay sonraya atılan duruşmalar mevcut. Şu an gün kalmadı. Bütün duruşma günleri ve saatleri dolu. Bu durumda çok büyük bir mağduriyet, ‘Geç gelen adalet; adalet değildir’ diye bir söz var burada bunun örneğini görüyoruz. Bu durum artık hukuk ile açıklanacak bir durum değil. Sadece avukatlar değil adliyedeki personellerinde yapabileceği bir şey yok. Bu durumda ülkenin yönetilmesiyle ilgili yani iktidar ile ilgili bir sorun var. İktidarın yaptığı uygulamaların yanlışlığı ile ilgili veya ekonominin son derece bozuk olması ile ilgili, göçmen politikası ile ilgili bir durum var. Ülkeyi yönetenlerin yarattığı ve onların çözmesi gerektiği bir sorundur” diyerek çözüm istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alkollü sürücü ölümden döndü

Alkollü sürücü ölümden döndü