Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Dışişleri Bakanı Fidan'dan beklenmeyen Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Fidan'dan beklenmeyen Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü'ye gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Fidan'dan beklenmeyen Ermenistan açıklaması
KAYNAK: Bülten

Fidan, Güney Kafkasya'nın istikrarının, iki ülke arasındaki ulaştırma ve enerji hatlarının güvenliği açısından son derece kritik olduğunu vurgulayarak, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı'nın orta koridorun önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. Hattın tam kapasiteyle kullanılmasının küresel tedarik zincirindeki konumu güçlendireceğine dikkat çeken Fidan, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı ve Kars-Nahçıvan Demir Yolu Projesi'nin ilişkilere yeni boyutlar kazandırdığını belirtti.

Fidan, Türkiye'nin stratejik hedefleri doğrultusunda, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapasitesinin genişletilmesi ve Hazar doğal gazının Türkiye ve Avrupa'ya aktarılması konusundaki çabalarına vurgu yaptı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşmasının tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Fidan, bölgesel istikrar ve barışa yönelik iyimser bir tablo çizdi. Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı sınır ve barış anlaşmalarının olumlu bir şekilde ilerlemesini memnuniyetle karşıladığını belirten Bakan Fidan, Güney Kafkasya'da barış ve huzurun hakim olmasının tüm aktörlerin çıkarına olduğunu vurguladı. Görüşmelerin detaylarına dair Fidan, teknik ve bazı siyasi konuların bulunduğunu ancak bunların çözülmeyecek sorunlar olmadığını ifade etti.

Fidan, “Ermenistan ile normalleşme konusunda önümüzde herhangi bir engel görmüyoruz. Bölgesel istikrar ve barışa hiç olmadığı kadar yakınız” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’de 6 ilin adayları netleşti! 200 aday onay kuyruğunda

CHP’de 6 ilin adayları netleşti! 200 aday onay kuyruğunda